ΕΛΛΑΔΑ

Κλείνουν γέφυρες στο Ηράκλειο

Έφθασε στην Κρήτη ο «Ιανός»

Απότομα άλλαξε το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη, με το πέρασμα του «Ιανού». Την πρωινή λιακάδα διαδέχθηκε το συννεφιασμένο μεσημέρι, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά το απόγευμα, το σκηνικό θύμιζε τροπική καταιγίδα. Κύριο χαρακτηριστικό ήταν η έντονη βροχόπτωση, βροντές και αστραπές που μετέτρεπαν τη νύχτα σε μέρα. Το έντονο φαινόμενο διήρκησε λίγο περισσότερο από μια ώρα στο Ηράκλειο και αποδείχθηκε αρκετό για να μετατρέψει σε λίμνη, κεντρικά σημεία του Ηρακλείου.

Πλημμυρικά φαινόμενα εντοπίστηκαν σε περιοχές όπως ο Γιόφυρος και οι Μεσαμπελιές, ενώ υπήρξαν και περιοχές που βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω διακοπής ρεύματος.

Τόσο η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης όσο και η Πυροσβεστική, βρίσκονται σε εγρήγορση, για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων που θα απαιτήσουν την επέμβασή τους.

Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 2.450 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι αργά το βράδυ 896 απεγκλωβισμοί - διασώσεις.

Στην Μαγνησία, τα Φάρσαλα, την Καρδίτσα, το Μουζάκι, το Ρούσσο, τα Τρίκαλα, την Λάρισα και τους Σοφάδες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 815 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 727 διασώσεις, στην Κεφαλονιά, την Ιθάκη, την Ζάκυνθο και την Λευκάδα οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 750 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 93 διασώσεις, ενώ στην Λαμία, τα Λουτρά Υπάτης, το Λειανοκλάδι, την Μακρακώμη και τους Μεξιάτες έχουν πραγματοποιηθεί 76 διασώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής από την αρχή της εκδήλωσης των πλημμυρικών φαινομένων χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν: μία ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στην Τοπική Κοινότητα Βασιλή στα Φάρσαλα Θεσσαλίας και ένας άνδρας, 63 ετών, πλησίον του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Καρδίτσας ενώ, αγνοούνται οι επιβαίνοντες ενός ΕΙΧ οχήματος, το οποίο παρασύρθηκε στον Πάμισο ποταμό, στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Στην Κεφαλονιά ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο κ. Χαρδαλιάς έφθασε με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής στις 18.45 στο αεροδρόμιο του Αργοστολίου Κεφαλονιάς, που ήταν και ο πρώτος σταθμός των επισκέψεων που έχει προγραμματίσει παρατηρώντας από ψηλά το μέγεθος της καταστροφής στο νησί.

Στα τρία νησιά του Ιονίου ο υφυπουργός θα πραγματοποιήσει σειρά συσκέψεων με όλους τους φορείς Πολιτικής Προστασίας, για τον καλύτερο συντονισμό και επίσπευση των ενεργειών τους προς ταχεία αποτίμηση και άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία.

Η πρώτη σύσκεψη έγινε στις 20.30 στο Αργοστόλι, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς με την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, Σταύρου Τραυλού, καθώς των δημάρχων του νησιού, Θεόφιλου Μιχαλάτου, Γεώργιου Κατσίβελη και Γεράσιμου Μονιά και κλιμακίου των σωμάτων ασφαλείας..

Αύριο ο υφυπουργός θα έχει επίσης συνάντηση με τους δημάρχους Ιθάκης και Ζακύνθου, ενώ στις συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν θα συμμετάσχουν επιχειρησιακά στελέχη όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ειδικότερα, αύριο Κυριακή, 20/09 στις 08.45 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο Ιθάκης με συμμετοχή του δημάρχου, Διονύση Στανίτσα. Στη συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα μεταβεί στη Ζάκυνθο, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στις 10.30 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας, με συμμετοχή του δημάρχου, Νικήτα Αρετάκη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.