ΕΛΛΑΔΑ

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης

ΕΝΙΘ: Οι ΜΕΘ δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό

Τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα και οι 930 ΜΕΘ της χώρας δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό, επισήμαναν εκπρόσωποι της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) στη διάρκεια συγκέντρωσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ.

«Η Covid-19 δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με πλύσιμο χεριών, μάσκες και τήρηση αποστάσεων εφόσον το σύστημα υγείας είναι σαθρό και ανοχύρωτο», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΝΙΘ Δάφνη Κατσίμπα, σημειώνοντας ότι καταρρέουν κλινικές και τμήματα νοσοκομείων.

Η ΕΝΙΘ ζητά άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων και επικουρικών, άμεση στελέχωση των νέων ΜΕΘ και δημιουργία νέων, επαρκών για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους, επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Επίσης ζητά να σταματήσουν οι μετακινήσεις προσωπικού και η αποψίλωση, όπως τονίζει, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ν' ανοίξουν νοσοκομεία που έκλεισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως το Λοιμωδών και το Παναγία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.