ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν υπάρχει καν σχέδιο…

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την Μόρια

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό και δη στη Μόρια, στον απόηχο και των τελευταίων εξελίξεων, ασκεί η Χαριλάου Τρικούπη, που πέτυχε πάντως μία μικρή πρώτη νίκη στις πρωτοβουλίες της για το θέμα.

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών της ΕΕ (S&D) χθες, με την οποία στέκονται στο πλευρό της χώρας μας, υιοθετώντας την πρόταση της Φώφης Γεννηματά στο τελευταίο συμβούλιο και δείχνοντας έτσι τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στην χώρα μας. Στην πραγματικότητα, με ανακοίνωσή τους ζητούν να μπει τέλος στις ψεύτικες υποσχέσεις και η ΕΕ να δείξει επιτέλους αλληλεγγύη, μέσω ενός μηχανισμού υποχρεωτικής μετεγκατάστασης στα άλλα κράτη μέλη των προσφύγων που χρειάζονται προστασία και πάντως των 13000 που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ανάγκη στην Μόρια. «Πρέπει να βάλουμε τέλος στις απάνθρωπες συνθήκες και τη δυστυχία των ανθρώπων στα ελληνικά νησιά», λένε, ζητώντας βιώσιμες λύσεις στο μεταναστευτικό – προσφυγικό.

«Η χώρα μας ζει ειδικές καταστάσεις», δήλωσε χθες κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής κατά τη διάρκεια της τηλε-ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στη Μόρια. Χαρακτήρισε μάλιστα αδιανόητο να μην έχει παραιτηθεί ούτε ένας εκ των υπευθύνων για όσα γίνονται εκεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ενώ απέδωσε σαφείς ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της συνολικά στο μεταναστευτικό, και τις επιλογές της για μη αποσυμφόρηση των νησιών κ.ο.κ.

«Δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο που απλά καθυστερεί ή κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει καν σχέδιο», υπερθεμάτισε άλλο σχέδιο, πολύ κοντά στην ηγεσία του κόμματος. «Η κυβέρνηση έχει συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση», είπε, αφήνοντας μάλιστα υπόνοιες ότι ακόμα και μετά από την πρώτη φωτιά δεν είναι σαφές ότι υπήρξε προσπάθεια να ελεγχθεί αποτελεσματικά ο χώρος, αφού ακολούθησαν και νέες εστίες μέσα σε λίγες ώρες. «Πρόκειται για μία πυριτιδαποθήκη και η κυβέρνηση παίζει με τα σπίρτα», είπε, με την Χαριλάου Τρικούπη πάντως να αποδίδει ευθύνες και στην ΕΕ, επιμένοντας πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό και πάντως όχι μόνο των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που έχουν κληθεί να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος εδώ και χρόνια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.