ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Κιούσης

«Για το συνωστισμό στα ΜΜΜ υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες της κυβέρνησης»

«Η οργή και η αγανάκτηση που βιώνουμε πρέπει να στραφεί στους υπεύθυνους, που αδιαφορούν για την υγεία των εργαζομένων και των επιβατών», τόνισε ο Γιάννης Κιούσης, μέλους του ΔΣ στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», στην εκπομπή των δημοσιογράφων Νίκου Μπογιόπουλου και Μανώλη Κοττάκη, όπου ανέδειξε τις κυβερνητικές ευθύνες για τις εικόνες συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο Γιάννης Κιούσης ανάφερε ότι «από τα 1.800 λεωφορεία και τρόλεϊ, μόνο τα 900 μπορούν να βγούνε σε κίνηση καθημερινά, ουσιαστικά δηλαδή,ο μισός στόλος των οχημάτων είναι γερασμένος και αποδεκατισμένος».

«Η κατάσταση, έχει χειροτερέψει από τη διαχρονική αδιαφορία των κυβερνήσεων να λύσουν το πρόβλημα της δημόσιας συγκοινωνίας, από τις εγκληματικές καθυστερήσεις στην ανανέωση του στόλου, της πλήρους επάρκειας των απαραίτητων ανταλλακτικών, της μη πρόσληψης του αναγκαίου τεχνικού προσωπικού και προσωπικού κίνησης, καθώς και της μη χρηματοδότησης των αστικών συγκοινωνιών».

«Δεν θέλουν να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό», επεσήμανε, «αλλά να του ρίξουν στάχτη στα μάτια καθώς στοχεύουν στην είσοδο των ιδιωτών, αλλά και στο να αλλάξουν προς το χειρότερο τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων. Όπως υπογράμμισε, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, το ΚΤΕΛ με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, θα αναλάβει μέσα στον Οκτώβρη το συγκοινωνιακό έργο της Αττικής σε ποσοστό 20%, του συνόλου των γραμμών που τις ονομάζει προαστιακές, λαμβάνοντας μάλιστα στην πρώτη φάση επιδότηση 50 εκατομμυρίων ευρώ. Ενώ σε βάθος χρόνου το κόστος των επιδοτήσεων στους ιδιώτες θα φτάσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ (για ανανέωση στόλου, leasing, ανταλλακτικά κλπ.). Αυτός ο σχεδιασμός, που επιταχύνεται τώρα με πρόσχημα την πανδημία, έχει ξεκινήσει από το 1992 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, απ' όλες τις κυβερνήσεις», κατέληξε ο Γ. Κιούσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.