ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η εικόνα των 9 νέων προσώπων της ΑΕΚ

Εννέα νέα πρόσωπα έχουν εμφανιστεί τους τελευταίους μήνες στα Σπάτα. Από τον Μπράιτ Ενομπακάρε που πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση ακριβώς πριν από τρεις μήνες (22/6) μέχρι τον Γεβγκέν Σακχόφ ο οποίος γνωρίστηκε με τους συμπαίκτες του την προηγούμενη Κυριακή (20 Σεπτεμβρίου).

Στο διάστημα αυτό στόχος ήταν η ομαλή ένταξή τους στην ομάδα, ώστε να παρουσιαστούν έτοιμοι στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ.

Ήδη τρεις από αυτούς, ο Ινσούα, ο Ανσαριφάρντ και ο Χνιντ, πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους στη νίκη (2-0) επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Έπονται οι υπόλοιποι, μολονότι κάποιοι από τους νεαρούς ίσως να αργήσουν αρκετά.

ΝΑΣΙΜ ΧΝΙΝΤ - ΘΕΛΗΣΗ 
Ο Τυνήσιος ήλθε στην Ελλάδα με περιττά κιλά, τα οποία έχασε πολύ σύντομα με σκληρή δουλειά. Αυτό αποδεικνύει την θέλησή του να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας και παράλληλα την επαγγελματική του νοοτροπία.
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΙΝΣΟΥΑ - Ο «ΣΚΥΛΟΣ»
Αν υπάρχει κάποιος από τους νεοαποκτηθέντες για τον οποίο οι άνθρωποι της ΑΕΚ βάζουν το χέρι τους στη φωτιά ότι θα «βγει», αυτός είναι ο Ινσούα. Με τρομερή διάθεση και πάθος, ο Ινσούα ήδη χαρακτηρίζεται «σκύλος» και αντιμετωπίζεται ως ο παίκτης- εγγύηση στην αριστερή πτέρυγα.
ΚΑΡΙΜ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ - Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Όταν έπεσε στο τραπέζι το όνομα του πρώην επιθετικού του Ολυμπιακού, στην ΑΕΚ γνώριζαν ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που ξεχωρίζει και εκτός αγώνων. Το απέδειξε από την πρώτη στιγμή που φόρεσε τα κιτρινόμαυρα, αφενός με τον επαγγελματισμό του στις προπονήσεις, αφετέρου με τον εξαιρετικό χαρακτήρα του για τον οποίο μιλούν άπαντες στα Σπάτα.
ΛΙΒΑΪ ΓΚΑΡΣΙΑ - ΤΟ ΚΟΡΜΙ!
«Τρέλανε κόσμο στα εργομετρικά» είναι το δημοσιογραφικό κλισέ που  συνοδεύει τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Στην περίπτωση του Γκαρσία δεν υπάρχει εναλλακτική, αφού το κλισέ αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα! Ο εξτρέμ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο έχει «χτισμένο» κορμί, κάτι που είναι απαραίτητο για τη θέση στην οποία αγωνίζεται. Μετράει αντίστροφα για το ντεμπούτο του, όπως κι οι φίλοι της ΑΕΚ για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις αρετές του
ΜΠΡΑΪΤ ΕΝΟΜΠΑΚΑΡΕ - ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ
Όπως αναφέραμε στην αρχή, ο Αγγλονιγηριανός βρίσκεται ήδη τρεις μήνες στην Ελλάδα. Πώς είναι δυνατόν να παραμένει ένα «αίνιγμα», ένα μεγάλο «ερωτηματικό» για τον Καρέρα; Η ταχύτητά είναι το μεγάλο του προσόν και στοιχείο εκ των ων ουκ άνευ για τη θέση (εξτρέμ) στην οποία αγωνίζεται. Όμως, αντιμετώπισε διάφορα θέματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έβγαλε κι έναν τραυματισμό που τον κράτησε αρκετό καιρό εκτός, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να διακρίνει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να προσφέρει. Οψόμεθα...
ΠΕΤΑΡ ΚΑΡΑΚΛΑΓΙΤΣ - O ΑΝΕΤΟΙΜΟΣ
Ο Σέρβος είναι 20 στα 21, δηλαδή σε μία ηλικία που ούτε ακριβώς επένδυση μπορεί να τον πει κανείς, ούτε απολύτως έτοιμο. Πάντως στις 40 ημέρες που προπονείται στα Σπάτα δεν έχει δείξει κάτι ιδιαίτερο, ενώ η θέση στην οποία αγωνίζεται (αριστερός εξτρέμ) δεν επιτρέπει πολλές ελπίδες για αγωνιστικό χρόνο. Ο δανεισμός είναι μονόδρομος για τον πρώην παίκτη της Προλετέρ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΑΤΡΟΥΔΗΣ - ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Ταλαιπωρία τέλος για τον νεαρό στράικερ που προερχόταν από σοβαρότατο τραυματισμό, έχοντας υποστεί ρήξη χιαστού το Νοέμβριο του 2019. Στην προετοιμασία δούλεψε ίσως πιο σκληρά από τον καθένα και τώρα πλέον είναι έτοιμος να πάρει μια ευκαιρία. Δύσκολο και γι΄αυτόν, όπως και για τον Καράκλαγιτς, αφού στην κορυφή της επίθεσης υπάρχουν έμπειροι και ποιοτικοί παίκτες.
ΒΕΝΤΑΝΤ ΡΑΝΤΟΝΙΑ - Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ
Στις δύο εβδομάδες που βρίσκεται στα Σπάτα, ο Βόσνιος ξεχωρίζει για την αρτιότητα στα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Λένε, μάλιστα, ότι δεν παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις σε κανένα από τα ποιοτικά στοιχεία που αφορούν τη θέση του δεξιού φούλμπακ. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι είναι έτοιμος για την πρώτη ομάδα. Ο 19χρονος χρειάζεται πολύ δουλειά στην ενδυνάμωση, ώστε να μπορέσει να σταθεί σε ανταγωνιστικό επίπεδο.
ΓΕΒΓΚΕΝ ΣΑΚΧΟΦ - ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
Στα 30 του χρόνια ο Ουκρανός επιστρέφει στην Ελλάδα ως πολυνίκης, αφού μέσα σε μία τριετία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και τρία κύπελλα με τον ΠΑΟΚ. Όμως η πρώτη εικόνα που αποκόμισαν από αυτόν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, είναι η εικόνα ενός διψασμένου για διακρίσεις ποδοσφαιριστή! Από την άφιξη του στην Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή μέχρι και τη χθεσινή (21/9) προπόνηση, ο Σακχόφ βγάζει απίστευτη θέληση να πετύχει και στην ΑΕΚ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.