ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Αμπατιέλος

«Η κυβέρνηση να ακούσει τα πολύ σοβαρά αιτήματα των μαθητών και να τα υλοποιήσει το γρηγορότερο δυνατό»

«Υποστηρίζουμε τα αιτήματα των μαθητών, που είναι πάρα πολύ σοβαρά, σε μια επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ειδικά στα σχολεία και υποστηρίζουμε επίσης και τη δυνατότητά τους να συζητάνε συλλογικά και να αποφασίζουν τις μορφές που θα αγωνιστούν, που θα κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους στην κοινωνία, που θα παλέψουν για να υλοποιηθούν. Τα παιδιά ζητάνε 15 μαθητές ανά τάξη, γιατί τώρα μιλάμε για τμήματα 25άρια, 27άρια, 29άρια ή έστω να παρθούν μέτρα για να μειωθούν οι μαθητές που είναι μέσα στην τάξη» είπε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Θέμα».

«Η κυβέρνηση να ακούσει τα αιτήματα και να τα υλοποιήσει το γρηγορότερο δυνατό» τόνισε.

«Η ασφάλεια και τα μέτρα που παίρνουν (οι μαθητές) μέσα στα σχολεία και μπορεί να τα δει ο καθένας, είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτόν τον "χαβαλέ", γιατί ο "χαβαλές" δεν είναι μέσα στα σχολεία, αλλά είναι αυτός που κάνει η κυβέρνηση αντιμετωπίζοντας τα πολύ σοβαρά αιτήματα των μαθητών. Είναι "χαβαλές" τον Ιούνιο να ανοίγουν τα σχολεία με 15 μαθητές ανά τάξη και μετά να βγαίνουν επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης και να λένε ότι "στους 25 δεν κολλάει - στους 15 κολλάει"! Και να βλέπουμε μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα αεροπλάνα, στους χώρους δουλειάς, που τα κρούσματα είναι εκατοντάδες, να σταματάνε τα μέτρα και ποιος άλλωστε να τα ελέγξει -δεν υπάρχει Επιθεώρηση Εργασίας, την έχουν ξηλώσει όλη- και να μας λένε εκεί δεν κολλάει, αλλά κολλάει στα σχολεία ή στον αγώνα πολύ περισσότερο, σε μια πορεία» πρόσθεσε.

Ως προς τις χθεσινές μαθητικές κινητοποιήσεις είπε «μιλάμε για χιλιάδες μαθητές με τη μάσκα τους, μαζικά να διαδηλώνουν και να λένε ότι «η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία».

«Τα παιδιά μια χαρά αυτοπροστατεύονται, αυτό που τους λείπει είναι να παρθούν τα μέτρα να σταματήσουν τα σχολεία να είναι ως σχολεία υγειονομικές βόμβες. Θέλουν και μάθημα να κάνουν και να βελτιωθεί το μάθημά τους και το σχολείο τους και θέλουν κυρίως να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, να προστατεύσουν τους γονείς τους» υπογράμμισε.

Σημείωσε ότι «η πρώτη προσπάθεια ελιγμού της κυβέρνησης απέναντι στο δίκαιο αίτημα -15 μαθητές ανά τμήμα-, πριν τις καταλήψεις και πριν τις πορείες -γι' αυτό αναγκάζονται οι μαθητές να βγουν έξω- είναι να τους ταυτίσουν με "αρνητές μάσκας"»!

«Είναι πολύ βολικό να προσπαθήσουν να ταυτίσουν τους μαθητές με 2-3 "ψεκασμένους" που κυνήγαγαν ιδιαίτερα ορισμένα κανάλια έξω από τα σχολεία, που εξέφραζαν κάτι σκοταδιστικές και συνομωσιολογικές αντιλήψεις. Οι μαθητές δεν έχουν καμία σχέση με αυτό. Και το έχουν αποδείξει έμπρακτα, στο δρόμο, και χτες και κάθε μέρα. Προστασία της υγείας ζητάνε από την κυβέρνηση, να μορφώνονται. Θέλουν να κάνουν μάθημα και θέλουν να είναι και σε ασφαλή κτίρια. Γι' αυτό έχουν στο πλευρό τους, τους γονείς τους, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία με τους όρους που πρέπει» τόνισε.

Είπε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των μαθητών και τα αιτήματα τα οποία έθεσαν και γονείς και εκπαιδευτικοί αλλά δεν εισακούστηκαν.

Επέρριψε τις ευθύνες στην κυβέρνηση «για την κατάσταση στον χώρο της εκπαίδευσης, των πανεπιστημίων, στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Αναφορικά με τα μέτρα για την πανδημία ο Ν. Αμπατιέλος τόνισε την αναγκαιότητα επίταξης του ιδιωτικού τομέα, σημειώνοντας «και όχι η πανδημία να γίνεται ευκαιρία για ορισμένους επιχειρηματικούς ομίλους να παίρνουν τα διπλάσια και τα τριπλάσια δίνοντας ορισμένες κλίνες ΜΕΘ» και κατέληξε αναφέροντας «πρέπει να επιταχθούν τα διαγνωστικά τεστ. Γονείς, σχολεία ολόκληρα δίνουν χιλιάδες ευρώ, ως σύνολο, οι γονείς για να δουν αν τα παιδιά τους έχουν κορωνοϊό. Για να προστατευτούν και αυτοί και οι οικογένειές τους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.