ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λίβερπουλ με... αντίπαλο το ρεκόρ του Anfield!

H Λίβερπουλ θα μπορούσε να μετατρέψει το αξιοθαύμαστο αήττητο σερί της στο Anfield σε αγώνες για την Premier League, σε ρεκόρ όλων των εποχών στα πρώτα βήματα της νέας σεζόν, που αρχίζει το ερχόμενο Σάββατο (12/9).

Η πρωταθλήτρια ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, έχασε για τελευταία φορά στην έδρα της, τον Απρίλιο του 2017 και έκτοτε ολοκλήρωσε τρεις πλήρεις σεζόν χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, όπως αναφέρεται σχετικά στην ιστοσελίδα της αγγλικής ομάδας.

Η Κρίσταλ Πάλας ήταν η τελευταία ομάδα που πανηγύρισε στο Anfield, εξασφαλίζοντας τη νίκη με 2-1 στο τέλος της σεζόν 2016-17.

Οι παίκτες του Κλοπ, πέρασαν τους επόμενους 59 εντός έδρας αγώνες χωρίς απώλεια και θα επιτύχουν το ορόσημο των 60 αήττητων εάν αποφύγουν την ήττα εναντίον της Λιντς το Σάββατο στην πρεμιέρα.

Έτσι, οι «κόκκινοι» βρίσκονται πλέον, σε πολύ μικρή απόσταση από το καλύτερο αήττητο εντός έδρας σερί του συλλόγου, που είναι 63 αγώνες και επιτεύχθηκε έχοντας τον Μπομπ Πέισλι στο πάγκο της, από το 1978 μέχρι το 1981.

Οι Λιντς, Άρσεναλ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Γουέστ Χαμ θα σταθούν στο δρόμο τους για να ισοφαρίσουν αυτό το ρεκόρ, ενώ η Λέστερ θα ήταν η αντίπαλός της για το νέο ρεκόρ των 64 αγώνων χωρίς ήττα.

Πάντως το καλύτερο σερί, με 86 αγώνες, έχει η Τσέλσι (από το 2004 έως το 2008), το οποίο τελικά σταμάτησε από τους... «κόκκινους» του Λίβερπουλ.

Από αυτούς τους τελευταίους 59 αήττητους αγώνες πρωταθλήματος στο Anfield, η Λίβερπουλ έχει κερδίσει 48, ενώ πέρυσι έχασε μόνο δύο βαθμούς εντός έδρας στην ισοπαλία 1-1 με την Μπέρνλι.

Στην πορεία τους οι πρωταθλητές, κατέρριψαν επίσης το δικό τους ρεκόρ για τις πιο πολλές διαδοχικές εντός έδρας νίκες (24).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.