ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2000 προσγειώθηκε στη Βαρκελώνη

Είκοσι χρόνια από την ένταξη του Μέσι στην Μπαρτσελόνα

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται από την ένταξη του Λιονέλ Μέσι στη Μπαρτσελόνα. Μία ημέρα σαν σήμερα, στις 17 Σεπτεμβρίου 2000, προσγειώθηκε στη Βαρκελώνη, συνοδευόμενος από τον πατέρα του Χόρχε για να περάσει τις τελικές «εξετάσεις» στους Καταλανούς και να υπογράψει συμβόλαιο, τρεις μήνες μετά τον εορτασμό των 13ων γενεθλίων του.

Ο «ψύλλος» υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο, σε εκείνη την -πλέον- διάσημη χαρτοπετσέτα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σχετικό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας mundo deportivo.

Από τότε που εντάχθηκε στη Μπαρτσελόνα, το 2000, ανέβηκε αλματωδώς στις διάφορες ομάδες της La Masia, μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2003, όταν ο Φρανκ Ράικαρντ του έδωσε την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο μου σε ένα φιλικό στο Πόρτο. Το ντεμπούτο του σε επίσημο αγώνα με την πρώτη ομάδα, έγινε σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, στις 16 Οκτωβρίου 2004 σε ντέρμπι εναντίον της Εσπανιόλ.

Από τότε και μέχρι τώρα, σε 20 χρόνια πορείας με τη Μπαρτσελόνα, ο διάσημος Αργεντινός, έχει κερδίσει 34 τίτλους: Δέκα πρωταθλήματα, 4 Champions League, 6 Κύπελλα, 3 Παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων, 8 ισπανικά Super Cup και 3 UEFA Super Cup.

Παίζοντας με τη Μπαρτσελόνα, κατέκτησε έξι φορές την «Χρυσή Μπάλα». Οι ατομικές του επιτυχίες δεν τελειώνουν εκεί, αφού -μεταξύ άλλων- αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης από την FIFA.

Υπήρξε ο κορυφαίος σκόρερ στο Champions League σε έξι σεζόν και επιλέχθηκε ως ο καλύτερος παίκτης της κορυφαίας διοργάνωσης για δύο χρόνια. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθούν τα 634 γκολ με την Μπαρτσελόνα και το ρεκόρ των 444 γκολ στην Ιστορία της LaLiga.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.