ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκοπήσεις

Καμία άνοδο δεν εμφανίζει το ποσοστό του Τραμπ στην πρόθεση ψήφου

Η προσπάθεια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να μετατρέψει σε κεντρικό θέμα της εκστρατείας για την επανεκλογή του τις κοινωνικές ταραχές δεν έχει ακόμη ενισχύσει το ποσοστό αποδοχής του καθώς οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν θεωρούν την εγκληματικότητα ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και η πλειοψηφία εξακολουθεί να βλέπει με συμπάθεια τις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε παναμερικανικό επίπεδο στις 31 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου έδειξε ότι το 40% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων υποστηρίζει τον Ρεπουμπλικανό Τραμπ σε σχέση με το 47% που απάντησε ότι θα ψηφίσει τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν.

Το προβάδισμα του Μπάιντεν στην πρόθεση ψήφου παραμένει σχεδόν ίδιο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στη διάρκεια των οποίων και τα δύο κόμματα ανέδειξαν μέσα από τα εθνικά τους συνέδρια τους υποψήφιους για την προεδρία Τραμπ και Μπάιντεν.

Ακολουθώντας τον Μπάιντεν στην πρόθεση ψήφου στις περισσότερες εθνικές δημοσκοπήσεις μετά την εμφάνιση της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα, ο Τραμπ έχει επιχειρήσει να μετατοπίσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος από μια πανδημία η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 180.000 Αμερικανούς στις διαδηλώσεις του κινήματος Black Lives Matters, το οποίο κατηγορεί για την έξαρση βίας στις πόλεις υποστηρίζοντας ότι ο Μπάιντεν είναι επιεικής απέναντι στην εγκληματικότητα.

Αλλά η δημοσκόπηση έδειξε ότι η πλειοψηφία --το 78%-- των ερωτηθέντων παραμένει "πολύ" ή "κάπως" ανήσυχη σχετικά με τον κορονοϊό. Σχεδόν το 60% απάντησε ότι ο Τραμπ είναι τουλάχιστον μερικώς υπεύθυνος για το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων και των επιχειρήσεων εξαιτίας της πανδημίας καθώς και για τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων του ιού στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον έξι εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν μολυνθεί με τον ιό, περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Αντίθετα οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν θεωρούν την εγκληματικότητα βασική προτεραιότητα για τη χώρα και δεν κρίνουν ότι τα ποσοστά της εγκληματικότητας αυξάνονται στις κοινότητές τους, έδειξε η δημοσκόπηση.

Μόνο το 8% περίπου των ενήλικων Αμερικανών απάντησε ότι βασική προτεραιότητα για τη χώρα είναι η εγκληματικότητα σε σχέση με το 30% που απάντησε ότι είναι η οικονομία ή η εργασία και το 16% που απάντησε ότι είναι το σύστημα υγείας.

Επίσης το 62% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, περιλαμβανομένου του 62% των Δημοκρατικών και του 65% των Ρεπουμπλικανών, απάντησε ότι η εγκληματικότητα δεν αυξάνεται στις κοινότητές του.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 53% των Αμερικανών ενηλίκων απάντησε ότι εξακολουθεί να βλέπει θετικά τους διαδηλωτές κατά του ρατσισμού, ποσοστό σχεδόν ίδιο με το 52% σε μια αντίστοιχη δημοσκόπηση που διεξήχθη στα τέλη Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.