ΕΛΛΑΔΑ

Καταλήψεις στα σχολεία: Απόφαση Κεραμέως για μαθήματα τις αργίες και τα Σάββατα

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.
▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση."

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Είναι σωστό οι μαθητές να διακατέχονται και από τις δικές τους 3υθυνες για την ελευθερία και την μελλοντική τους πρόοδο . Έτσι να μην ανέχονται κάποιον να καταλαμβάνει τις τάξεις του σχολείου τους,
  Γενικότερα για τις καταλήψεις :
  Μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση το ότι σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα της χωρας μας, η πλειονότητα των πολιτικών από όλες τις πλευρές
  και μια Συντριπτική , σχεδόν καθολική, ομόφωνη γνώμη των ανθρώπων του τύπου υπέρ του νόμου για την Παιδεία που ήρθαμε να αποκαλούμε
  “ ο νόμος Της Αννας Διαμαντοπουλου “ .. Γιατί δεν ον κατατάσσουμε εκεί Τον νόμο αυτον εκεί που υπάγεται ;
  Στια αλλαγές που έφερε η διακυβέρνηση του τότε Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Καινηματος υπό την προεδρεία του Γιώργου Α. Παπανδρέου .
  Όσον αφορά τηνΈγκριση του από την Βουλή τότε που πέρασε —ήταν με μια πρωτοφανή πλειοψηφια — απορώ πως και γιατί η κυβέρνηση των Σαμαρά -Βενιζέλου τότε τον απέσυρε, ή τον αχρηστεύσει τον νόμο αυτον ,Ώστε . Να ερχόμαστε τώρα και να έχουμε ΚΑΤΑΛΞΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Πάλι .
  .Το κερασάκι Δηλ. στην τούρτα του Αλέξη Τσίπρα για τον σκοταδισμό που εκπέμπει και εκπροσωπεί .
  Όσο για το δικό μας το κόμμα , εγώ κ. Γεννηματα σου Γνωρίζω , ότι δεν συμφωνώ με οποιοδήποτε καταληψηΣχολείου , αλλά ούτε και ποτέ να τις χρησιμοποιήσουμε σαν εργαλείο αντιπολίτευσης σε οποία ιακυβερνηση και να διεξάγονται .
  Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι ότι θα μπορούσαμε ποτέ να εγκρίνουμε Εμεις οι προοδευτικοί άνθρωποι λ κάτι τέτοιο. Προκειμένου να αντιπολιτευθούν ε στος αντιπάλους μας .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.