ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κινόα με σπανάκι, μελιτζάνα και φέτα

Μία εξαιρετική συνταγή για κινόα με σπανάκι, μελιτζάνα και φέτα.

Υλικά

  • 1 μεγάλη μελιτζάνασε κύβους
  • 2 κ.σ. + 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 σκελίδεςσκόρδο, λιωμένες
  • 280γρ σπανάκι
  • 1 ½ φλ κινόα, μαγειρεμένη
  • ¼ φλ τυρί φέτα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

Απλώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και το λαδώνουμε ελαφρά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη μελιτζάνα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε τη μελιτζάνα στο ταψί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Στη μέση του χρόνου, βγάζουμε το ταψί και γυρνάμε με μια σπάτουλα τα κομμάτια μελιτζάνας από την άλλη.

Όσο ψήνεται η μελιτζάνα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σπανάκι και 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφαιρούμε τη ψημένη μελιτζάνα από το ταψί και τη βάζουμε στο τηγάνι μαζί με το σπανάκι, με σβηστή φωτιά.

Αμέσως προσθέτουμε την κινόα και τη δεύτερη λιωμένη σκελίδα σκόρδο, ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε αλάτι, αν χρειάζεται.

Πασπαλίζουμε με φέτα και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.