ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών

ΚΚΕ: Ενημέρωση και πρόγραμμα των εκδηλώσεων του «46ου φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή», στην Αθήνα

«Μπορεί η φετινή χρονιά να είναι τελείως διαφορετική, όμως κάποιες αξίες παραμένουν "σταθερές". Ο λόγος, σε αυτή την περίπτωση, γίνεται για το φεστιβάλ ΚΝΕ-"Οδηγητή", το οποίο μετρά πλέον 46 χρόνια ιστορικής πορείας και έχει καθιερωθεί ως ένα σημαντικό πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός» αναφέρει ενημερωτικά το ΚΚΕ, προσθέτοντας: «Άλλωστε, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν αποδείξει ότι έχουν τον τρόπο να συνεχίζουν αμείωτη τη δραστηριότητά τους, τηρώντας παράλληλα όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Αυτό είναι κάτι που το παραδέχονται πλέον εχθροί και φίλοι του κόμματος».

Παρά το γεγονός ότι πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις, που ήταν προγραμματισμένες για αυτό το καλοκαίρι, ακυρώθηκαν, δεν ισχύει το ίδιο για το φεστιβάλ της ΚΝΕ. Από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 40 εκδηλώσεις σε πόλεις και νησιά της χώρας, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας.

Επισημαίνοντας ότι το στοιχείο της αλληλεγγύης χαρακτηρίζει διαχρονικά το φεστιβάλ της ΚΝΕ, το ΚΚΕ αναφέρει ότι «και φέτος η ΚΝΕ πήρε την πρωτοβουλία στο πλαίσιο του φεστιβάλ, να πραγματοποιήσει εθελοντικές αιμοδοσίες ανταποκρινόμενη στην έκκληση των υγειονομικών, που αντιμετωπίζουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην προσπάθειά τους να σώσουν ζωές, κατάσταση που έχει επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο λόγω της πανδημίας».

Έτσι, φέτος, η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ στην Αθήνα (Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου) θα συνδυαστεί με εθελοντική αιμοδοσία από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Επίσης, στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ στην Αθήνα θα συγκεντρώνεται οικονομική βοήθεια για τους πληγέντες της φονικής έκρηξης της Βηρυτού.

Σημειώνεται η προσφορά των εσόδων από την εκδήλωση του φεστιβάλ στη Χαλκίδα, στους πλημμυροπαθείς της Εύβοιας.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων στην Αθήνα

Το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» κορυφώνεται αυτή την εβδομάδα, με τις κεντρικές εκδηλώσεις στην Αθήνα, που θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη, 17 έως το Σάββατο, 19 Σεπτέμβρη. Μετά από μια πολύ πετυχημένη δεκαετία στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον, το φεστιβάλ επιστρέφει φέτος στον παλιό, γνώριμο χώρο του γηπέδου της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, προκειμένου, όπως λένε στελέχη της ΚΝΕ, «να μπορεί να εξασφαλιστεί πιο αποτελεσματικά η τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας».

Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα και αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

Ξεχωριστή θα είναι η τρίτη και τελευταία μέρα των εκδηλώσεων, το Σάββατο, 19 Σεπτέμβρη που περιλαμβάνει ομιλία από τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, με τη συμμετοχή ομάδας καλλιτεχνών που συνεργάστηκαν μαζί του. «Η συγκίνηση αναμένεται να είναι μεγάλη, αφού πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιεί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στη μνήμη του συνθέτη, ο οποίος συμπορεύτηκε με το κόμμα για μεγάλο μέρος της ζωής του, όπως και τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο περσινό φεστιβάλ της ΚΝΕ ήταν και η τελευταία φορά που ο Θ. Μικρούτσικος ανέβηκε στη σκηνή, τρεις μήνες πριν φύγει από τη ζωή» αναφέρει το ΚΚΕ.

Τα μέτρα προστασίας που θα τηρηθούν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων

-Η πρόσβαση στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου θα γίνεται ελεγχόμενα από περισσότερες εισόδους, με τις «πύλες» του φεστιβάλ να ανοίγουν 2 ώρες νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα έναρξης του προγράμματος για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής. Αντίστοιχα και η αναχώρηση θα γίνεται τμηματικά, με τον ίδιο τρόπο.

-Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, οι επισκέπτες του θα το παρακολουθούν αποκλειστικά καθιστοί, με τις απαραίτητες αποστάσεις.

-Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, έξοδο και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

-Κατά την είσοδο των επισκεπτών στο φεστιβάλ θα γίνεται θερμομέτρηση, ενώ θα υπάρχουν και αντισηπτικά ανά μικρές αποστάσεις.

-Μέλη της ΚΝΕ θα φροντίζουν για τη ροή του κόσμου, την τήρηση των αποστάσεων και την αποφυγή του οποιουδήποτε συνωστισμού.

-Αυξημένη θα είναι η διάθεση τουαλετών και νιπτήρων, που θα εξυπηρετούν το σύνολο του κόσμου, καθώς και η εξασφάλιση τακτικής καθαριότητας.

-Στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί ιατρείο, με ειδικούς επιστήμονες, γιατρούς ειδικοτήτων πρώτης γραμμής, νοσηλευτές και φοιτητές Ιατρικής.

Το πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» στην Πανεπιστημιούπολη

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου

-20:30 Χαιρετισμός του Ιάσονα Φανού, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

-21:00 Stand-up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο

-22:00 Αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι με τον Γιώργο Μαργαρίτη

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου

-20:30 Ομιλία από τον γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο

-21:15 Συναυλία με το συγκρότημα «Υπεραστικοί»

-22:00 Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου

-20:00 Ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

-21:00 Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

Ενορχήστρωση: Θύμιος Παπαδόπουλος. Συμμετέχουν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Γιώργος Κιμούλης, Γιώργος Μεράντζας, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.