ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου

ΚΚΕ: Οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη από την Καρδίτσα αποτελούν πρόκληση

«Οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη από την Καρδίτσα αποτελούν πρόκληση, τόσο για τις πενιχρές αποζημιώσεις στους πληγέντες όσο και για τις υπερφίαλες εκτιμήσεις ότι δήθεν το κράτος λειτούργησε ικανοποιητικά. Κι όλα αυτά τη στιγμή που για μέρες ολόκληρα χωριά και η πόλη της Καρδίτσας βυθίστηκαν στο σκοτάδι χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ οι πληγέντες δεν είχαν ούτε ένα πιάτο φαΐ. Η κυβέρνηση της ΝΔ στην πεπατημένη των ανεπαρκέστατων μέτρων, που πήραν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε άλλες παρόμοιες καταστροφές, εξαγγέλλει κουτσουρεμένες αποζημιώσεις για τους μικρούς αγρότες και επαγγελματίες και τους κατοίκους της πόλης που καταστράφηκαν.

Ενδεικτικά:

-- Η αναστολή πληρωμών βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών για 6 μήνες σημαίνει ότι μετά από 6 μήνες θα απαιτηθεί από ανθρώπους που καταστράφηκαν να πληρώνουν κανονικά υποχρεώσεις, στις οποίες δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν.

-- Η καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, που πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, δεν αρκεί καθώς ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει μηχανολογικό εξοπλισμό και εργαλεία που καταστράφηκαν, καθαρισμό των πλημμυρισμένων εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης κ.ά. Αυτό το κόστος μεταφέρεται στις πλάτες των πληγέντων.

-- Τα 5.000 ευρώ που εξήγγειλε η κυβέρνηση για επισκευές στις λαϊκές κατοικίες δεν επαρκούν, ενώ είναι γνωστό πως η καταγραφή τέτοιων καταστροφών αποτελεί κυριολεκτικά Γολγοθά για τους πληγέντες» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Καρδίτσα.

«Ο λαός της περιοχής ακούει βερεσέ τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την γρήγορη εκπόνηση αντιπλημμυρικών έργων. Είναι τεράστια και διαχρονική η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών για την έλλειψη ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας και σύγχρονων τεχνικών έργων και υποδομών για την διαχείριση των υδάτινων πόρων» προσθέτει η ανακοίνωση, καταλήγοντας « το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των μαζικών φορέων, των κατοίκων και των πληγέντων της περιοχής στις δίκαιες διεκδικήσεις τους για την πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.