ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Μεσογειακή Ειρήνη είναι παραπλανητικό σύνθημα που κρύβει σφοδρούς ανταγωνισμούς και πολύμορφα παζάρια των αστικών τάξεων της περιοχής»

ΚΚΕ: «Ο λαός να κρατάει πολύ μικρό καλάθι για τα λόγια δήθεν αλληλεγγύης από την Γαλλία»

«Ο λαός πρέπει να κρατάει πολύ “μικρό καλάθι” για τα διάφορα λόγια συμπάθειας και δήθεν αλληλεγγύης που ακούστηκαν για ακόμη μια φορά από τη μεριά της Γαλλίας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, για τη συνάντηση Μακρόν-Μητσοτάκη.

«Στην πραγματικότητα η Pax Mediterranea (Μεσογειακή Ειρήνη) είναι το παραπλανητικό σύνθημα που επιχειρεί να κρύψει τους σφοδρούς ανταγωνισμούς και τα πολύμορφα παζάρια των αστικών τάξεων της περιοχής, μέρος των οποίων είναι και η προωθούμενη συνεκμετάλλευση στην Ανατολική Μεσόγειο σε βάρος των λαών.

Οι δυνάμεις που παρουσιάζουν τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ -και σήμερα τη Γαλλία- ως σωτήρες και αντίδοτο στην τουρκική επιθετικότητα κοροϊδεύουν τον λαό και αποκρύπτουν ότι οι διευθετήσεις που προετοιμάζονται είναι μόνο προς όφελος των ευρωπαϊκών και αμερικανικών ενεργειακών ομίλων.

Η δε αγορά νέων, γαλλικών οπλικών συστημάτων εξελίσσεται εν μέσω σφοδρών πιέσεων από άλλους ανταγωνιστές - “πωλητές” όπλων και κινείται μέσα στο φαύλο κύκλο του κυνηγητού στρατιωτικών εξοπλισμών, που πληρώνουν ακριβά οι εργαζόμενοι. Την ίδια στιγμή είναι γνωστό ότι αυτοί οι εξοπλισμοί δεν υπηρετούν την άμυνα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αλλά είναι ενταγμένοι στις ΝΑΤΟικές επιθετικές επιδιώξεις, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε ετοιμότητα και ένταση της πάλης για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που τροφοδοτούν την τουρκική προκλητικότητα και έχουν μεγάλες ευθύνες για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο», καταλήγει ο Περισσός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.