ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα οι αποφάσεις

Κορωνοϊός: Αυστηρά νέα μέτρα στην Αττική

Μονόδρομος μοιάζει η ανάληψη νέων μέτρων κατά του κορονοϊού στην Αττική, με βάση την επιδημιολογική της εικόνα.
Οι αποφάσεις για την μερική ή ολική εφαρμογή αυτών των μέτρων θα ληφθούν σήμερα από την κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας. Ενδεικτικός της κατάστασης, ο χθεσινός "χάρτης" της διασποράς, σύμφωνα με τον οποίο στο Λεκανοπέδιο εντοπίστηκαν 102 από τα 180 συνολικά κρούσματα. Ο σταθερά τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων ανησυχεί τους ειδικούς, οι οποίοι αναζητούν τρόπους ανάσχεσης της διασποράς, με βασικό "όπλο" τη χρήση μάσκας.

Ωστόσο, παρά την αναφορά του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για τοπικά μέτρα ανά δήμο, ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι τα μέτρα θα αφορούν συνολικά όλη την Αττική.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή", στο τραπέζι είναι και η αναστολή για 15 ημέρες πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως θέατρα σε ανοιχτούς χώρους, συναυλίες, κλπ. Η επιτροπή των επιστημόνων φέρεται να έχει προτείνει και τον περιορισμό των ατόμων σε γάμους, κηδείες, βαφτίσεις από 50 σε 20.

Στις 10 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Σωτήρη Τσιόδρα, όπου θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση των μέτρων που πρότεινε η επιτροπή και στην συνέχεια η κυβέρνηση θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για την σταδιακή ή άμεση υλοποίηση του συνόλου των μέτρων που πρότεινε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.