ΕΛΛΑΔΑ

«Ταρακουνήσαμε τη χώρα! Σπάσαμε τη σιωπή!»

Mαθητές - φοιτητές: Nέες κινητοποιήσεις την Πέμπτη, στις 12:00

«Ταρακουνήσαμε τη χώρα! Σπάσαμε τη σιωπή! Συνεχίζουμε για να γίνουν πραγματικότητα τα δίκαια αιτήματα μας!» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας», ενώ προγραμματίζεται νέο συλλαλητήριο, μεθαύριο Πέμπτη 1 Οκτωβρίου.

«Πάνω από 700 καταλήψεις σχολείων σε όλη τη χώρα, χιλιάδες μαθητές σε πάνω από 35 πόλεις βγήκαμε στους δρόμους. Αναβρασμός, συζητήσεις χιλιάδων μαθητών στις συνελεύσεις σχολείων. Εκατοντάδες πανό, συνθήματα, άλλες δράσεις. Δεκάδες νέες Συντονιστικές Επιτροπές σε γειτονιές της Αθήνας, σε πόλεις της Ελλάδας, αγωνιστές μαθητές εκλεγόμαστε αυτές τις μέρες σε μαθητικά συμβούλια, αναφέρουν σε ανακοίνωσή του οι μαθητές.

Οι μαθητές αναφέρουν πως διεκδικούν:

« - Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.

- Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.

- Προσλήψεις καθηγητών, να καλυφθούν όλα τα κενά

-Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

- Με ευθύνη υπουργείου Παιδείας, περιφερειών και δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτιριακά προβλήματα.

-Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.

- Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

-Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.

-Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές- εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες».

Συμμετέχουν και φοιτητικοί σύλλογοι 

Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στα Προπύλαια, αποφάσισαν και Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας. Οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούν:

«-Να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την Παιδεία.

- Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με μειωμένο αριθμό στην κατεύθυνση των 15 μαθητών ανά τάξη.

- Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις καθηγητών ώστε να λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια με ολιγάριθμα κλιμάκια.

-Να εξασφαλιστούν με ευθύνη κυβέρνησης - δήμων - Περιφερειών οι αναγκαίες αίθουσες κατάλληλα διαμορφωμένες για να γίνονται τα μαθήματα με ασφάλεια.

- Επίταξη τώρα χώρων που αξιοποιούν επιχειρηματικά τα Πανεπιστήμια για να καλυφθούν οι ανάγκες αιθουσών διδασκαλίας και εργαστηρίων.

-Προσλήψεις και μονιμοποίηση των εργαζομένων για την καθαριότητα ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες για καθαριότητα των πανεπιστημιακών και σχολικών κτιρίων.

- Να ανακοινωθούν άμεσα τα ωρολόγια προγράμματα για κάθε τμήμα και έτος.

- Να μην χαθεί η κλινική, η πρακτική, το εργαστήριο για κανένα φοιτητή.

Μέτρα στήριξης της φοιτητικής στέγης με σταθερό μηνιαίο επίδομα για όλους όσους νοικιάζουν σπίτι, ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών.

- Να γίνουν πράξη τα αιτήματα των υγειονομικών και να θωρακίσει η κυβέρνηση το Εθνικό Σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις να προχωρήσει σε επίταξη του ιδιωτικού τομέα».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΦΕΜΑ 18:26 29/09/2020

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ .Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.