Μία εξαιρετική συνταγή για μεσογειακή σαλάτα κριθαράκι.
Υλικά
Για τη σαλάτα:
1 φλ κριθαράκι
1 κύβος λαχανικών
3 φλ σπανάκι, χοντροκομμένο
450γρ κολοκυθάκι, λεπτοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 μέτριες ντομάτες, τεμαχισμένες
10-12 ελιές Καλαμών, χοντροκομμένες
57γρ φέτα, σε κύβους
2 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, λιωμένο
Για το ντρέσινγκ:
2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
½ λεμόνι, χυμός
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε το κριθαράκι με τον κύβο λαχανικών.
Μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Χοντροκόβουμε το σπανάκι και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα υλικά του ντρέσινγκ – 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι - και ανακατεύουμε.
Μόλις γίνει το κριθαράκι, το ρίχνουμε στο μπολ με το σπανάκι.
Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 περίπου λεπτό.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε το λεπτοκομμένο κολοκυθάκι και το λιωμένο σκόρδο για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Προσθέτουμε το σοταρισμένο κολοκυθάκι, τις ντομάτες, τη φέτα, τις ελιές και το κρεμμύδι στο κριθαράκι, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε.
«Δώστε την πίστη της στην Αμερική»: ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα