ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισχύουν όσα έχει η πει η Φώφη…

Να κλείσουν τη συζήτηση για την εκλογή ηγεσίας επιχειρούν στο ΚινΑλ

Την «ολική επαναφορά» του στο πολιτικό παιχνίδι, επιχειρεί το Κίνημα Αλλαγής, που στόχο έχει να εκμεταλλευθεί την φθορά της κυβέρνησης, που εκτιμάται ότι σε λίγο θα αρχίσει να φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις, αλλά και την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να ξεπεράσει τον κακό του εαυτό. Στην φθινοπωρινή αντεπίθεση που επιχειρεί η Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα, το σύνθημα δεν είναι άλλο από την «εξωστρέφεια».

Σε αυτό το επίπεδο κάθε άλλο παρά θα επιθυμούσαν έναν νέο κύκλο εσωκομματικής ‘φαγούρας’ στην Χαριλάου Τρικούπη. Για αυτό και επιχειρούν να κλείσουν τη συζήτηση που άνοιξε ξαφνικά προ δύο εβδομάδων για την εκλογή ηγεσίας του κόμματος το 2021. «Όσα έχει πει η Φώφη Γεννηματά ισχύουν στο ακέραιο», διαβεβαιώνουν συνεργάτες της, επιβεβαιώνοντας στην πραγματικότητα τα δικά της λεγόμενα από το βήμα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ πέρσι το καλοκαίρι, όταν ‘έδειξε’ προς τον Νοέμβριο του 2021 -όπως προβλέπει το Καταστατικό- για την εκλογή αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής, δηλώνοντας μάλιστα τότε ότι σε αυτή την αναμέτρηση θα είναι παρούσα και θα περιμένει όποιον επιθυμεί να αναμετρηθεί μαζί της.

Βέβαιο θεωρείται ως αυτή την ώρα ότι αντίπαλός της στην κούρσα θα είναι εκ νέου ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, που πραγματοποίησε μία θεαματική κούρσα το 2017, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι βλέπουν και άλλους ενδιαφερόμενους, όπως τον Παύλο Γερουλάνο, που από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ακόμα διαφώνησε σε βασικές στρατηγικές με την σημερινή ηγεσία. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, πάντως, εξακολουθεί μέχρι σήμερα να δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον για την κατάθεση προοδευτικών προτάσεων παρά για τις εσωκομματικές διαδικασίες, έχοντας μάλλον μικρή εμπιστοσύνη στο πόσο ανοιχτά αυτές θα διεξαχθούν.

Τον όλο σχεδιασμό της Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, δεν αποκλείεται να ανατρέψουν τυχόν πολιτικές εξελίξεις, ενώ δεν είναι λίγοι στο εσωτερικό του κόμματος που θα έβλεπαν ακόμα και επίσπευση των διαδικασιών, στον βαθμό που η όλη προσπάθεια για ανάκαμψη που ξεκινά άμεσα, με την Φώφη Γεννηματά να βγαίνει μπροστά, δεν αποδώσει τα δέοντα και το Κίνημα Αλλαγής εξακολουθήσει να κινείται σε χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά τους επόμενους μήνες.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Εχω Αναμνήσεις μερικών κακών παραδειγμάτων από ανθρώπους του βαθέως ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος μας….
  Τέτοιες Εμπειρίες , εμείς της άδολης βάσης και της προοδευτικής πορείας του κόμματος αυτού , που προώθησε δικαιοσύνη για όλους τους Έλληνες, δεν τις ξεχνώ. .
  Θέλαμε πάντα , εγώ κΙ οι ομόθυμοι μου , ισότητα , όχι μόνον για τους συντρόφους μας, αλλά ακόμη και στους πολιτικά αντίθετους μας .
  Δεν δέχομαι λοιπόν να ξαναπαρατηρηθουν ατασθαλίες και αυθαίρετες αποφάσεις στο μέλλον στο κόμμα που αποτελείται από Κινήματα Ομάδων και Κινήματα Πολιτών , συνασπισμένα στο ενιαίο “ Κίνημα Αλλαγής” .
  Αυτό έχει διαδεχθεί το ΠΑΣΟΚ Του 44% που Παραίτησε o Βαγγέλης Βενιζέλος και έχει τα δικά του κομματικά όργανα . ΔΕΝ είναι το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε ,
  Είναι το “ΚΙ.ΝΑΛ.”
  ΑΚόμη έχουμε ψηφίσει για μια αρχηγό του επι ένα καθορισμένο διάστημα , να το διοίκεί με δημοκρατικές Αρχές .
  Τα αλλά είναι πυροτεχνήματα για να δυσκολεύουν την επιστροφή Δημοκρατών και Σοσιαλιστών Έλληνων που τους κορόιδεψαν τα μεγάλα Ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και η μη παραδοχή της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη , ότι η διακυβέρνησης 2009 ΅2011 μας έσωσε από με το πρώτο μνημόνιο από την καταστροφή !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.