ΕΛΛΑΔΑ

Μανώλης Συντυχάκης

«ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλούν για το πραγματικό διακύβευμα που είναι οι διεθνείς ανταγωνισμοί για τους υδρογονάνθρακες»

«Όποιος αποφεύγει να εντάξει την ελληνοτουρκική διένεξη στα γενικότερα παιχνίδια και τους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή με βασικούς παίκτες τις ΗΠΑ, την ΕΕ -Γερμανία, Γαλλία κατά κύριο λόγο-, Ρωσία, Κίνα, τότε πολύ εύκολα μπορεί να περιορίσει μια αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ανάμεσα στον Μητσοτάκη και τον Ερντογάν, λέγοντας για τον δεύτερο ότι "δεν ξέρει τι κάνει". Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα, και είναι μια πολύ βολική αντιπαράθεση ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ όταν δεν βάζουν στο τραπέζι το πραγματικό διακύβευμα που είναι οι ανταγωνισμοί για τους υδρογονάνθρακες, για τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής και τους ενεργειακούς πόρους» τόνισε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «ΑΝΤ1».

«Το ΚΚΕ», συνέχισε ο Μ. Συντυχάκης, «θέτει ευθέως ότι ο λαός δεν μπορεί να παραμείνει θεατής. Καμία αλλαγή των συνόρων της χώρας. Έξω από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι «η κυβέρνηση ανοίγει την βεντάλια των αντεργατικών μέτρων για να προχωρήσει και να εμβαθύνει τον εργασιακό μεσαίωνα». Πρόσθεσε ότι αποδεικνύεται πως τα μέτρα που είχαν χαρακτηριστεί προσωρινά λόγω κορονοϊού, «ήλθαν για να μείνουν» σημειώνοντας «και όλα αυτά είναι με εντολή του ΣΕΒ».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. “…Για τον μύθο που μας λέτε “ κ. Συντυχακη του ΚΚΕ , “..άλλο μύθο θα σας πω …”
    Σήμερα , την σημαντικη επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη του 1974 .
    Είναι τα λόγια του συνεχιστή εκείνης της λαϊκής εποποιίας από τον Γ.Α. Παπανδρέου !
    Δείτε την και αποφασίζετε και σεις κάποτε.
    Πρέπει Να καθορίσετε στην σκέψη σας, τι είναι αριστερό , προοδευτικό Δίκαιο και οραματικό για το μέλλον της πατρίδας μας:

    «Αν κοιτάξουμε την ιστορία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, πρόοδος υπήρχε, όταν είχαμε δική μας στρατηγική, όταν με ειλικρίνεια, τόλμη και καθαρότητα, διατυπώναμε τις δικές μας θέσεις και κόκκινες γραμμές, όταν δεν ψάχναμε για «επιδιαιτητές» αλλά μιλούσαμε απευθείας με την άλλη πλευρά. Όταν ξεκαθαρίζαμε στα πολιτικά και στρατιωτικά κέντρα λήψης αποφάσεων, ότι στρατηγικός μας στόχος είναι μια Τουρκία με την οποία θέλουμε συνεργασία, σε ένα πλαίσιο καλής γειτονίας, με σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ασφαλώς, όπως έχει δείξει η εμπειρία σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, για να φέρει αποτελέσματα η απευθείας επαφή είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Κλίμα εμπιστοσύνης δημιουργείται όταν υπάρχουν καθαρές εξηγήσεις και αναδεικνύεται με σαφήνεια ότι μια πιθανή σύγκρουση έχει κινδύνους και για τις δυο πλευρές».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.