ΕΛΛΑΔΑ

Ένα βήμα πριν το lockdown η Αττική

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς

Σε επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος αυστηροποίησης των περιοριστικών μέτρων, προκειμένου να αποφύγουμε το lockdown, προχωρά η κυβέρνηση, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να βάζει μαζί με τους ειδικούς τις τελευταίες πινελιές στα μέτρα που θα ανακοινώσει το απόγευμα.

Μετά τον προβληματισμό που εκφράστηκε στην πρωινή σύσκεψη (http://www.matrix24.gr/2020/09/koronoios-nea-afstira-metra-isigite-o-prothipourgos-gia-tin-attiki/) και το «καμπανάκι» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Σωτήρη Τσιόδρα, στο Μαξίμου κρίθηκε απαραίτητη η αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές, «ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε νέο lockdown είναι να πάρουμε αυστηρότερα μέτρα εδώ και τώρα».

Βεβαίως, αυτό διαβάζεται κι αλλιώς: ότι, δηλαδή, αν δεν αποδώσουν ούτε τα μέτρα που θα ανακοινώσει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, τότε δεν θα αποφευχθεί το «κλείσιμο» της οικονομίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την χώρα και  την οικονομική δραστηριότητα.

Τα  σενάρια για τα μέτρα

Ως την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές, τα μέτρα που θα επεξεργάζονταν στην κυβέρνηση ήταν επτασφράγιστο μυστικό. Ωστόσο, τα βασικά σενάρια που έχει ήδη επεξεργαστεί η επιτροπή των επιστημόνων, σε συνεργασία με τα οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, είναι πάνω-κάτω γνωστά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, τα έκτακτα μέτρα αφορούν τις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, όπως επίσης και την ενθάρρυνση της τηλεργασίας στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Τα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά κέντρα παραμένουν κλειστά, ενώ εξετάζεται ήδη να περιοριστεί στους 20 καλεσμένους το όριο για γάμους, βαφτίσεις αλλά και κηδείες. Επίσης, ένα ακόμη μέτρο που εξετάζεται είναι να συρρικνωθεί και το ωράριο των καταστημάτων εστίασης και αυτά να κλείνουν το βράδυ στις 10, αντί για τα μεσάνυχτα. Εννοείται ότι θα διατηρηθεί η απαγόρευση πώλησης αλκοολούχων ποτών από τα περίπτερα –ώστε να μην μεταφερθούν από τα μπαρ στις πλατείες οι νέοι με μπίρες από το περίπτερο...- ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και σενάριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα. Πέραν αυτών, εξετάζεται σοβαρά η λήψη μέτρων για τον περαιτέρω περιορισμό των ηλικιωμένων, ενώ δεν αποκλείεται ως προς αυτό να αποφασιστεί η επαναφορά του συστήματος με τα SMS τουλάχιστον για μετά το βράδυ ή και για όλο το 24ωρο...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.