ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να εκφράζει τη σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία στην χώρα μας…

Νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, ζητά η Ανανεωτική Αριστερά

Νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, ζητά εδώ και τώρα η Ανανεωτική Αριστερά, που ανήκει στο Κίνημα Αλλαγής. Στην πραγματικότητα, σε τηλεδιάσκεψή τους τα μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής της Ανανεωτικής Αριστεράς, αφού ανέλυσαν τις πολιτικές εξελίξεις, διαρκούσης της υγειονομικής κρίσης, αλλά και την οικονομική κατάσταση της χώρας, κάλεσαν το Κίνημα Αλλαγής να κάνει πράξη τις αποφάσεις του συνεδρίου του 2019.

«Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να προχωρήσει αποφασιστικά με βάση την εντολή που έδωσαν 215 χιλιάδες πολίτες το 2017 και τις αποφάσεις του συνεδρίου του 2019, για μία ευρεία συμπαράταξη δυνάμεων, σε ένα νέο ενιαίο φορέα, που θα εκφράζει την σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία στην χώρα μας», είναι η κατακλείδα φράση μακροσκελούς ανακοίνωσης που εξέδωσαν αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη. Στην τελευταία, εξάλλου, σημείωναν μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση της ΝΔ παλινωδεί χωρίς ολοκληρωμένο και σαφές σχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, ενώ επανέρχεται στο παρελθόν του πελατειακού κράτους, παρουσιάζοντας πλήρη ακινησία στα κρίσιμα μέτωπα της Υγείας και της Παιδείας. Όσο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωναν ότι βυθίζεται στην εσωστρέφεια της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, αδυνατώντας να διαμορφώσει μία συνεκτική πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση. Αντ’ αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι μεταλλάσσεται σε ένα αρχηγικό κόμμα, με κύρια χαρακτηριστικά τον συγκεντρωτισμό και τον λαϊκισμό.
Αντίθετα, εκτιμώντας ότι σε όλη αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την χώρα, το Κίνημα Αλλαγής αποτέλεσε την μόνη σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση, καταθέτοντας ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις, καλούν τον πολιτικό φορέα στον οποίο ανήκουν να προχωρήσει σε ευρεία συμπαράταξη δυνάμεων του χώρου, δημιουργώντας στην πραγματικότητα νέο ενιαίο φορέα.

Κατά τα λοιπά, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην κρίση, σημειώνουν ότι η έξοδος από αυτή, χρειάζεται ισχυρή δημόσια παρέμβαση, με σχέδιο και πόρους. Αναγνωρίζοντας, δε, τους τελευταίους στα 32 δις του Ταμείου Ανάκαμψης, καλούν τους κυβερνώντες να δείξουν προτεραιότητα στη στήριξη των πλέων αδυνάμων, στην απασχόληση, την Υγεία και την Παιδεία, τους βασικούς πυλώνες του κοινωνικού κράτους, καταθέτοντας μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.