Neo

Πέπλο προστασίας από Φίλη στον Λιάκο

Η ανθρώπινη ανάρτηση του διαπρεπούς καθηγητή-ιστορικού Αντώνη Λιάκου για τους Αφγανούς πρόσφυγες στη Μόρια προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να χαρακτηρίζει… «άφρονα» τον Λιάκο και τη ΝΔ να ζητεί την διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, εκτός από όσα είπε ο ίδιος ο Αντώνης Λιάκος, ισχυρό πέπλο πολιτικής προστασίας στον καθηγητή άπλωσε ο Νίκος Φίλης, στέλνοντας παράλληλα και ένα ιδιαίτερο μήνυμα: ότι η επίθεση στον Λιάκο είναι επίθεση στην Αριστερά -κάτι που είναι πολύ ενδιαφέρον, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Λιάκος έχει υπάρξει πολιτικός συνοδοιπόρος του Κώστα Σημίτη και ανήκε στον κύκλο των «εκσυγχρονιστών»…
«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης, άφησε για λίγο το έργο της περιύβρισης του νεκρού Βασίλη Μάγγου και ανέλαβε το έργο της εξύβρισης του αγωνιστή εναντίον της δικτατορίας και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καθηγητή Αντώνη Λιάκου, για τα γεγονότα της Μόριας. Γεγονότα, τα οποία τόσο ο ίδιος ο υπουργός όσο και η κυβέρνηση έσπευσαν να χρεώσουν σε 16χρονα προσφυγόπουλα, που διέμεναν εκεί σε άθλιες συνθήκες.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διαστρεβλώνει τη δήλωση του Αντώνη Λιάκου, εμφανίζοντάς τον να επιβραβεύει τον εμπρησμό!», δήλωσε ο Φίλης, για να προσθέσει: «Ο αγωνιστής της Αριστεράς και διαπρεπής ιστορικός Αντώνης Λιάκος «πήρε στους ώμους του» την αγωνία, τη θλίψη και κυρίως την ντροπή όλων μας για την πολύχρονη ανθρωπιστική κρίση στη Μόρια. Που ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει με οριστικό τρόπο, αλλά η ΝΔ με την μισανθρωπική και αποτυχημένη πολιτική της στο μεταναστευτικό, παρόξυνε σε απελπιστικό βαθμό.
Η Μόρια ήταν ένα κάτεργο, ένα προσάναμμα οργής και απόγνωσης απελπισμένων και δυστυχισμένων ανθρώπων. Μια ντροπή που βαραίνει την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο. Μαζί με τις ανατριχιαστικές εικόνες από τις απωθήσεις των προσφύγων στο Αιγαίο, που σήμερα είναι πρώτη είδηση σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN». «Λέγοντας ο Αντώνης Λιάκος, ότι σε αυτή την κατάσταση, κάθε 16άρης θα έκαιγε το κάτεργό του, βγάζει μια κραυγή ελευθερίας για κάθε ανθρώπινο πλάσμα που βρίσκεται σε παρόμοιες συνθήκες. Κι αυτή η κραυγή μας αφορά όλους. Ποιος από εμάς ως 16χρονος δεν θα ένιωθε το ίδιο; Ας δώσουμε μια έντιμη απάντηση.
Δεν περιμένουμε, βέβαια, από πρόσωπα σαν τον κ. Χρυσοχοΐδη, που ειδικεύονται στην κατασκευή ενόχων και «εσωτερικών εχθρών» να κατανοήσουν το μήνυμα του Λιάκου. Τουλάχιστον, ας σιωπήσουν αντί να επιδίδονται σε συκοφαντίες εναντίον της Αριστεράς και των ανθρώπων της», κατέληξε ο Νίκος Φίλης, καθιστώντας σαφές ότι στο συγκεκριμένο τουλάχιστον θέμα, όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένοι και στηρίζουν τον Αντώνη Λιάκο…

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΦΕΜΑ 13:39 18/09/2020

  ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΘΡΑΣΙΜΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ .ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ .ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΣΑΣ. Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΝΤΟΡΟ ΨΑΧΝΕΙΣ? ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ?

 2. Για δε την ουσία του προβλήματος που υποσχέθηκα στιν κ. Ν, Φίλη στο προηγούμενο σχόλιο μου βρησκω τα γραφόμενα ενός κυρίου από το fb , να με Καλύπτουν πλήρως :

  Στ. Στραβολαιμος
  “Σύμφωνα με ερώτηση που υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Καμίνης, Βασίλη Κεγκέρογλου, Ανδρέας Πουλάς, Ευαγγελίας Λιακούλη, Χρήστος Γκόγκας και Δημήτρης Μπιάγκης ζητείται από την κυβέρνηση να ενημερώσει λεπτομερώς την βουλή για το τρόπο που χρησιμοποιήθηκαν και που κατέληξαν τα πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα την περίοδο διακυβέρνησης Σύριζα 2015-2019 για την διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού.
  Ειδικότερα, ζητούν αναλυτική πληροφόρηση: «για τα κονδύλια που διατέθηκαν σε πάσης φύσεως δαπάνες που έχουν διενεργηθεί για το προσφυγικό- μεταναστευτικό ad hoc από τα υπουργεία στο νησί της Λέσβου και ειδικότερα (ξεχωριστά) για το ΚΥΤ της Μόριας, όπως επίσης και την αναλυτική κατ’ έτος (για τα παραπάνω έτη) χρηματοδότηση (από τα παραπάνω χρηματικά ποσά) καθεμίας εκ των εμπλεκομένων ΜΚΟ, αλλά και διεθνών Οργανισμών, για πάσης φύσεως δράσεις και προγράμματα σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό στο νησί της Λέσβου και ειδικότερα (ξεχωριστά) στο ΚΥΤ της Μόριας».
  Μιλάμε για πακτωλό χρημάτων και χρειάζεται να μάθουμε που πήγαν τόσα λεφτά”.

 3. Αφήνω την άποψη του κ. Φίλη σαν διατεταγμένο “ damage control “ από το κόμμα και ίσως επανέλθω σε αυτον αργότερα .
  Τώρα με έχει συγκλονίσει κάποιος άλλος που προσπάθησε να κάνει την νύχτα μέρα , το μαύρο άσπρο και το κρέας ψάρι:
  Ο κ. Α.Λιάκος που φαίνεται να έχει δηλώσει ότι και ο ίδιος αν ήταν 17 ετών θα έκαιγε την Μόρια , δεν είναι ένας απλός πολίτης που συζητάει στο καφενείο του μεταξύ των φίλων την καθημερινή πολιτικο-εθνική ενημερότητα .
  Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική* Συμμαχία .
  O δε Νίκος Μπίστης που κλήθηκε να τον καλύψει, (είναι ο ίδιος ένας αθεράπευτος γυρολόγος /καρεκλο/κυνηγός που ψάχνει για στέγη ),
  τονίζει ακόμη πιο πολύ την τσιπραιικια νοοτροπία που λέει , εμπρησμούς , καταλήψεις, και ζημειογωνες για την χώρα προκλήσεις όντας στην αντιπολίτευση ….,
  Και ξεπούλημα των πάντων , ακόμη και της συνείδησης τους όταν βρεθούν σε θέση εξουδσιας !
  *ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ -ΣΥΜΜΑΧΙΑ , αφού έχει ρόλο σε αυτήν ο Νίκος Μπίστης

  ΣΗΜ . Εγώ προσωπικά θεωρώ προδομένος από τον κύριο αυτόν γιατί κάποτε τον είχα ψηφίσει και με απογοητεύει συνεχώς , γιατί εναι περισσότερον συμφεροντολόγος Και από τον ίδιο τον Καμμένο

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.