ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Καρδίτσα

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: Έχουμε μία αγνοούμενη, έγιναν πάνω από 800 διασώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο»  για τις εικόνες καταστροφής στην περιφέρεια μετά την επέλαση του φονικού κυκλώνα.

Ο κ. Αγοραστός έκανε λόγο για μια δύσκολη ημέρα. «Τίποτα δεν είναι όπως χθες», υπογράμμισε.

«Υπάρχουν χωριά που δεν θυμίζουν το παρελθόν τους, δεν τα αναγνωρίζεις. Έχουμε πρόβλημα με τις υποδομές. Πεσμένοι δρόμοι, ακατάλληλες γέφυρες. Πρόβλημα με την υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση. Έχουμε πρόβλημα σε φορτηγά και σε μηχανήματα.

Έχουμε πρόβλημα στη ζωτική και φυτική παραγωγή. Η κυβέρνηση εξήγγειλε πρόσθετα χρήματα για χρηματοδότηση στους τομείς αυτούς. Εμείς ως Περιφέρεια ζητήσαμε ταχύτητα και απλοποίηση.

Υπολογίζουμε ότι είναι πάνω από 8.000 σε όλη τη Θεσσαλία εκείνα που πρέπει να ελεγχθούν γιατί έχουν υποστεί ζημιές», ανέφερε.

«Έχουμε μία αγνοούμενη. Δεν υπήρχε ζευγάρι που είχε καταπλακωθεί, υπήρχε ένα ζευγάρι που απεγκλωβίστηκε», σημείωσε και μίλησε για πάνω από 800 διασώσεις.

«Γρήγορες αποζημιώσεις στους ανθρώπους της παραγωγής, στους ανθρώπους που έχασαν το βιός τους», τόνισε κλείνοντας.

Όπως είπε ο δήμαρχος Μουζακίου, Φάνης Στάθης στο MEGA, "υπάρχουν έξι χωριά που είναι αποκλεισμένα καθώς έχουν κοπεί γέφυρες και δεν μπορούν να πάνε πουθενά".  Ρεύμα δεν υπάρχει ακόμα ούτε στο Μουζάκι με τα συνεργεία της ΔΕΗ να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, ανέφερε ο κ. Στάθης.

Eικόνες βιβλικής καταστροφής

Σπίτια που έχουν κυριολεκτικά καταρρεύσει. Σπίτια από τα οποία απεγκλωβίστηκαν άνθρωποι ηλικιωμένοι τελευταία στιγμή, πριν καταστραφούν από τον φονικό κυκλώνα Ιανός.

Μόλις ξεκίνησε να βρέχει οι γείτονες και η πυροσβεστική υπηρεσία απεγκλώβησαν μια ηλικιωμένη γυναίκα από το σπίτι της μέσα στην καρδιά της πόλης και μετά από λίγα λεπτά το οίκημα κατέρρευσε.

Η ηλικιωμένη γυναίκα είναι καλά στην υγεία της, μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είναι υγιής.

Η πόλη προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς της, οι καταστηματάρχες Κυριακή σήμερα έχουν ανοίξει τα μαγαζιά τους προκειμένου να σώσουν ό,τι αν σώζεται για να καταφέρουν να λειτουργήσουν από αύριο (21/9).

ΠΗΓΗ: megatv

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.