Μία εξαιρετική συνταγή για πράσινη σαλάτα με μαριναρισμένο μοσχαρίσιο φιλέτο.
Υλικά
1/4 φλ κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι 1/4 φλ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, λιωμένο ή 1/4 κ.γ. ξηρό θυμάρι 1/4 κ.γ. αλάτι 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι, χοντροτριμμένο 1 μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο (340 γρ) 250 γρ σαλάτα πράσινη της επιλογής μας (π.χ. ρόκα, σπανάκι, λόλα) 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση 4 ραπανάκια, σε φέτες 1 καρότο, σε λεπτές λωρίδες 1/2 μέτριο ώριμο αβοκάντο, σε λεπτές φέτες blue cheese, θρυμματισμένο (προαιρετικά) Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.
Βάζουμε το κρέας και 1/4 φλ. ντρέσινγκ σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων που κλείνει και το κινούμε να καλυφθεί με το ντρέσινγκ.
Βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Κρατάμε το υπόλοιπο ντρέσινγκ, το καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Στραγγίζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και την πετάμε.
Ψήνουμε το φιλέτο στο γκριλ, σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά, για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφήνουμε το κρέας στην άκρη για 5 λεπτά, πριν το κόψουμε σε φέτες.
Μοιράζουμε την πράσινη σαλάτα σε 4 πιάτα.
Από πάνω βάζουμε κρέας, ντοματίνια, ραπανάκια, καρότο και αβοκάντο.
Πασπαλίζουμε με blue cheese, εφόσον επιθυμούμε και επιπλέον πιπέρι.
Σερβίρουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα Μία εξαιρετική συνταγή για χωριάτικη σαλάτα με κριθαράκι και αγκινάρες. (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':46814,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); Υλικά 360 γρ (1 ½ φλ.) κριθαράκι χωρίς γλουτένη 340 γρ. καρδιές
Μία εξαιρετική σαλάτα με καπνιστό ψαρονέφρι και μελίχλωρο Λήμνου. (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':46814,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); Υλικά 80 γρ. μανιτάρια λευκά 2 φέτες ψωμί του τοστ ½ κ.γ. πάπρικα
Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με φασολάκια, καραμελωμένα κρεμμύδια, ανάμεικτες πιπεριές και μπέικον. (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman)
Μία εξαιρετική συνταγή για πράσινη σαλάτα με ψητό κατσικίσιο τυρί και κάσιους. (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':46814,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); Υλικά ½ φλ. κάσιους 100 γρ. κατσικίσιο τυρί 4 φέτες
Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με ρύζι και καβουρόψιχα. (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':46814,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); Υλικά 1 ½ φλ. ρύζι καρολίνα, βρασμένο 1 ½ φλ. καλαμπόκι, βρασμένο 2 φλ. καβουρόψιχα, ψιλοκομμένη 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
Μία εξαιρετική συνταγή για κρύα σαλάτα ζυμαρικών με σαλάμι αέρος, φασόλια, ντοματίνια και σάλτσα γιαουρτιού. (function() { var w=window, d=document;
Μία εξαιρετική συνταγή για χωριάτικη μαρουλοσαλάτα με λαδολέμονο. (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':46814,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); Υλικά 6 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 2 κ.γ. χοντρό αλάτι + επιπλέον, για τη γεύση 1