ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πράσινη σαλάτα με ψητές γαρίδες, κολοκυθάκια και σάλτσα ξινόκρεμας-μουστάρδας

Μία εξαιρετική συνταγή για πράσινη σαλάτα με ψητές γαρίδες, κολοκυθάκια και σάλτσα ξινόκρεμας-μουστάρδας.

Υλικά

  • 2 μικρά λεμόνια, ξεφλουδισμένα και τεμαχισμένα
  • ¼ φλ. (60 γρ.) ξινόκρεμα
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ζεστό νερό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κολοκυθάκια, τεμαχισμένα σε κάθετες λεπτές φέτες
  • 20 γαρίδες, καθαρισμένες
  • 12 λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και τεμαχισμένες
  • 3 φλ.  φρέσκια πράσινη σαλάτα (ρόκα, μαρούλι, κ.α.)
  • μοτσαρέλα, τριμμένη, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα λεμόνια, την ξινόκρεμα, τη μουστάρδα , 1 κ.σ. ζεστό νερό και αλατοπιπερώνουμε.

Αλείφουμε ελαφρά μια αντικολλητική γκριλιέρα με 1 κ.γ. ελαιόλαδο και τη ζεσταίνουμε σε υψηλή φωτιά.

Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια στην γκριλιέρα και τα μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια φορά, μέχρι να μαυρίσουν ελαφρά και να μαλακώσουν.

Μόλις τα κολοκυθάκια είναι έτοιμα, τα ρίχνουμε στο μπολ με τη σάλτσα ξινόκρεμας- μουστάρδας.

Αλείφουμε την γκριλιέρα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Μαγειρεύουμε τις γαρίδες σε παρτίδες για 5 λεπτά σε υψηλή φωτιά, μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα και να μαγειρευτούν.

Στο μπολ τη σαλάτα προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τις γαρίδες και το ανακινούμε τα ενωθούν τα υλικά.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.