ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Πάτρας

«Προτεραιότητα και όχι κόστος η ασφαλής λειτουργία των σχολείων»

«Για εμάς, σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις, η ασφαλής λειτουργία των σχολείων δεν είναι "κόστος" αλλά προτεραιότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν με τις μάσκες. Παράλληλα, «ευχαριστεί τους εργαζόμενους του δήμου και τους διευθυντές των Σχολείων για την προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία των σχολείων με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες», ενώ στηλιτεύει όσους «έσπευσαν να χαρακτηρίσουν όλη αυτή την προσπάθεια "εικόνες ντροπής"».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί τους εργαζόμενους της Αντιδημαρχίας Παιδείας και τους εθελοντές που με αυταπάρνηση το Σαββατοκύριακο εργάστηκαν για να γίνει κατορθωτό να προμηθευτούν μάσκες οι μαθητές όλων των σχολείων της πόλης μας.

Όπως είναι γνωστό, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) απέστειλε μάσκες στον Δήμο Πατρέων στο "παρά πέντε" (Σάββατο βράδυ) κυριολεκτικά "χύμα".

Το ίδιο βράδυ το προσωπικό υποχρεώθηκε να κάνει καταμέτρηση, ταξινόμηση του υλικού και πακετάρισμα για να αποσταλεί στους υπόλοιπους δήμους της Αχαΐας.

Την Κυριακή έγινε τεράστια προσπάθεια να καταμετρηθούν και να διανεμηθούν οι μάσκες στα 264 σχολεία του δήμου μας.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους διευθυντές των σχολείων για την άμεση ανταπόκρισή τους και την παρουσία τους στον χώρο του Παμπελοποννησιακού, προκειμένου να παραλάβουν έγκαιρα τις μάσκες.

Σήμερα το πρωί εργαζόμενοι του δήμου με οχήματα παραδίδουν υλικό στα σχολεία που δεν έγινε κατορθωτό να γίνει η παραλαβή την Κυριακή.

Οι εκπαιδευτικοί που μαζί με τους εργαζόμενους αφιέρωσαν χρόνο πολύτιμο ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία των σχολείων με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι.

Ντροπή πρέπει να νιώθουν αυτοί που με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα σήμερα έσπευσαν να χαρακτηρίσουν όλη αυτή την προσπάθεια "εικόνες ντροπής".

Κατανοούμε την απογοήτευσή τους. Άλλα προφανώς ανέμεναν. Αλλά για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή έγκαιρα και αποφασιστικά αντιμετώπισε ένα πρόβλημα που προκάλεσε η ολιγωρία της κυβέρνησης. Γιατί για μας, σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις, η ασφαλής λειτουργία των σχολείων δεν είναι "κόστος" αλλά προτεραιότητα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.