ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα με γλυκοπατάτα στο γκριλ και κρεμμυδάκι

Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με γλυκοπατάτα στο γκριλ και κρεμμυδάκι.

Υλικά

  • 4 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3/4 φλ ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ μηλόξυδο
  • 1/2 φλ κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα
  • 2 κ.γ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1/4 φλ μαϊντανός

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.

Αλείφουμε τις γλυκοπατάτες και τα κρεμμυδάκια με 1/4 φλ ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο γκριλ.

Ψήνουμε τις πατάτες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν.

Ψήνουμε τα κρεμμυδάκια για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνει σημάδι από το γκριλ.

Βγάζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα 1/2 φλ ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα, το μηλόξυδο και το μέλι.

Αλατοπιπερώνουμε, όσο θέλουμε και προσθέτουμε τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας ώστε οι γλυκοπατάτες να καλυφθούν καλά με όλα τα υλικά.

Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.