Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα ρόκα με ψητή μελιτζάνα, ντομάτα και φέτα.
Υλικά
2 μελιτζάνες 4 ½ φλ. ρόκα 3 φλ. μικρές ντομάτες, κομμένες ½ φλ. φέτα, θρυμματισμένη 1/3 φλ. ελαιόλαδο + εππλέον για λάδωμα ¼ φλ. ξύδι βαλσάμικο αλάτι, κατά βούληση πιπέρι, φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις λαδώνουμε ελαφρώς και από τις 2 πλευρές.
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, τοποθετούμε τις φέτες μελιτζάνας και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μοιράζουμε τη ρόκα σε 4 πιάτα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο, ανακατεύουμε και ραντίζουμε μ’ αυτό τη σαλάτα.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα Μία εξαιρετική συνταγή για μαρμελάδα ντομάτας. (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':46814,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); Υλικά 1 κιλό ντομάτες, ώριμες 500 γρ. ζάχαρη ¼ κ.γ. κανέλα ½ κ.γ. πιπέρι μία πρέζα αλάτι 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα Εκτέλεση Πλένουμε
Συνταγή κλασική µε σύγχρονη µατιά, φόρος τιµής σε ένα από τα εµβληµατικά πιάτα της Θεσσαλονίκης. (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':46814,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); Συνταγή: Ντίνα Νικολάου Φωτογραφία: Studio M (Λάμπρος Μέντζος / Μαρία Σταματίου) Styling: Κατερίνα Λυκουρέση Food
Πώς θα τα φτιάξετε; (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':46814,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); Υλικά για 4 άτοµα 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκοµµένη 1 κιλό
Μία εξαιρετική συνταγή με μανιτάρια, πιπεριές, ζαμπόν και φέτα. (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':46814,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); Υλικά 250γρ. μανιτάρια, σε φέτες 1 φλιτζανάκι
Μία εξαιρετική συνταγή για χωριάτικη σαλάτα με κριθαράκι και αγκινάρες. (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':46814,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); Υλικά 360 γρ (1 ½ φλ.) κριθαράκι χωρίς γλουτένη 340 γρ. καρδιές
Μία εξαιρετική σαλάτα με καπνιστό ψαρονέφρι και μελίχλωρο Λήμνου. (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':46814,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); Υλικά 80 γρ. μανιτάρια λευκά 2 φέτες ψωμί του τοστ ½ κ.γ. πάπρικα
Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με φασολάκια, καραμελωμένα κρεμμύδια, ανάμεικτες πιπεριές και μπέικον. (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman)