Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα σπανάκι με γαρίδες και σάλτσα τσίλι.
Υλικά
8 φλ. σπανάκι baby 1 φλ. κατεψυγμένο αρακά, αποψυγμενο και στραγγισμένο 1/2 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση 1/4 φλ. συν 2 κ.σ. φυτικό λάδι 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 καυτερή πιπεριά τσίλι, αλεσμένη 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο 1/2 κ.γ. κύμινο 1/4 κ.γ. κουρκουμά 2 1/2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού χοντρό αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες, μαγειρεμένες
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το σπανάκι, τον αρακά και τις ντομάτες.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει, για περίπου 4 λεπτά.
Προσθέτουμε την πιπεριά, το τζίντζερ, το κύμινο και τον κουρκουμά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε τη σάλτσα με αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τις γαρίδες στη σαλάτα σπανάκι.
Ρίχνουμε την καυτερή σάλτσα πάνω στη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα Ένα τάκο με κλασσικά υλικά, όπως η γραβιέρα και το αβοκάντο. Υλικά if (!window.AdButler){(function(){var s = document.createElement("script"); s.async = true; s.type = "text/javascript";s.src = 'https://servedbyadbutler.com/app.js';var n = document.getElementsByTagName("script")[0]; n.parentNode.insertBefore(s, n);}());} var AdButler
Τι πιο νόστιμο από μια ψητή τσιπούρα! Η συνταγή γίνεται πιο ενδιαφέρουσα και πιο… εξωτική με τη ρυζοσαλάτα με μάνγκο. Υλικά if (!window.AdButler){(function(){var s = document.createElement("script");
Οι κοχύλες είναι από τα πιο νόστιμα ζυμαρικά που υπάρχουν. Εδώ, τις απολαμβάνουμε γεμιστές με κοτόπουλο, σπανάκι και κόκκινη σάλτσα. Υλικά 500 γρ. ζυμαρικά κοχύλες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 180 γρ. κοτόπουλο ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο 1
Φτιάχνουμε ψητό χταπόδι αλλιώς! Η σάλτσα από μούσμουλα, ο πουρές γλυκοκολοκύθας και το κρίταμο απογειώνουν τη συνταγή. Υλικά if (!window.AdButler){(function(){var s = document.createElement("script"); s.async = true;
Οι γαρίδες είναι ένα εύκολο μεζεδάκι, για να συνοδεύσουμε την μπιρίτσα ή το κρύο κρασάκι στο μπαλκόνι ή την βεράντα τώρα που ανοίγει ο καιρός! Με τα κατάλληλα μπαχαρικά, μπορείτε να απολαύσετε ένα πικάντικο σνακ, που θα γλείφετε
Φτιάχνουμε μια πασχαλινή σαλάτα χρησιμοποιώντας τα αυγά που έχουμε σπάσει για να ευχηθούμε το Πάσχα. Υλικά 8 αυγά βραστά, κομμένα στη μέση 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο 1 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο 4 ραπανάκια,
Λαγάνα και ταραμοσαλάτα σε απίστευτους συνδυασμούς για να κάνουμε τη διαφορά στο σαρακοστιανό τραπέζι. Τρεις παραλλαγές από τον σεφ Ανδρέα Λαγό. Μερίδες: 6, Χρόνος προετοιμασίας: 20', Χρόνος μαγειρέματος: 40', Έτοιμο σε: 60' if (!window.AdButler){(function(){var s = document.createElement("script"); s.async