ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η παραβατικότητα της Τουρκίας στο επίκεντρο

Συνάντηση Δένδια - Πάιατ

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ πραγματοποίησε, νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η συνεργασία Ελλάδος - ΗΠΑ και οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με έμφαση στην παραβατικότητα της Τουρκίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης επεσήμανε πως χάρηκε που είδε τον κ. Δένδια πριν από το ταξίδι του στα Ηνωμένα Έθνη αύριο.

«Εκτιμούμε ιδιαιτέρως την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να βρει διπλωματικές λύσεις για τις εντάσεις της Ανατολικής Μεσογείου. Όπως είπε και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Πομπέο χθες "είναι ανώφελο να αυξάνεται η στρατιωτική ένταση στην περιοχή"», σημείωσε ο κ. Πάιατ σε σχετική ανάρτησή του στο twitter.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Σε όλα μου τα πολλά χρόνια που ευτύχησα να έχω ζήσει εδώ και έξω , τα τελευταία από την ανάληψη των καθηκόντων του Αμερικανού Πρεσβευτή στην Αθήνα κ. Τζέφρι Πάιατ μπορώ να πω μετά βεβαιότητας, ότι είναι τα πιο μεσολαβητικά για την αγαστή συνεργασία των δύο κρατών , άσχετα με τις κυβερνήσεις εκεί και εδώ.
    Αυτό σημαίνει ότι ο κύριος αυτός , ένας εκλεκτός άνθρωπος, διπλωμάτης καριέρας με βαθιά γνώση της επιστήμης του και όπως δείχνουν τα πράγματα λάτρης της ιστορίας , της κουλτούρας και της καθημερινής μας ζωής , είναι ο πιο καλός Αμερικανός πρεσβευτής που πέρασε μέχρι τώρα από τον τόπο μας .
    Αυτό σε συνδυασμό με τον νεοεγκαταστηθεντα Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στην Ελληνοορθοδοξη βάση του στις ΗΠΑ συνδιάζει την πιο λαμπερή ελπίδα των Ελληνο-Αμερικανών οι οποίοι τώρα βλέπουν με τις καλύτερες διαθέσεις τις σχέσεις των δυο χωρών μας .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.