ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε τέσσερις άξονες οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης

Τι θα πει αύριο από τη Θεσσαλονίκη η Φώφη

Ιδιαίτερη σημασία στην αυριανή επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη δίνουν στο Κίνημα Αλλαγής, αφού η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σκοπεύει από εκεί να κάνει τρία πράγματα, αφενός να παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματός της για την Οικονομία και την Ανάκαμψη της χώρας, αφετέρου να δώσει το στίγμα της για την στρατηγική που θα ακολουθήσει στο εξής το Κίνημα Αλλαγής και τέλος να ξεκινήσει με τον πλέον επίσημο τρόπο την φθινοπωρινή της ‘αντεπίθεση’ απέναντι σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Ανεβαίνοντας στη Θεσσαλονίκη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα αύριο Τετάρτη, το πρωί, συνάντηση με τη διοίκηση της HELEXPO, ενώ αύριο το απόγευμα θα μιλήσει στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης». Λίγο πριν αναχωρήσει από τη συμπρωτεύουσα, την Πέμπτη το πρωί, θα πραγματοποιήσει και επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παπανικολάου. Τα ‘φώτα’, πάντως, ως αναμένεται, θα πέσουν όλα στην αυριανή ομιλία της στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου και θα παρουσιάσει την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Θεωρώντας τους τελευταίους, ως μία μοναδική ευκαιρία που δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσει η χώρα να πάει χαμένη, στο Κίνημα Αλλαγής έχουν δημιουργήσει μία πρόταση που κυμαίνεται σε τέσσερις άξονες. Αυτούς και θα παρουσιάσει αναλυτικά αύριο η Φώφη Γεννηματά. Δεδομένου ότι οι επενδυτικές προτάσεις της χώρας μας θα πρέπει να συμβαδίζουν με τις στοχεύσεις της ΕΕ για πράσινη, ψηφιακή και ανθεκτική Οικονομία, στο Κίνημα Αλλαγής επιμένουν ότι οι διαθέσιμοι πόροι θα πρέπει να κατευθυνθούν ως εξής :

Πρώτον, σε πρόσθετα μέτρα για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανές οι επιχειρήσεις σε ποσοστό 20% και άμεσα.
Δεύτερον, παρεμβάσεις και μέτρα για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας, σε ποσοστό 10% και σε βάθος διετίας.
Τρίτον, δημόσιες επενδύσεις για υποδομές και κοινωνική προστασία (20% σε βάθος τριετίας).
Τέταρτον, επενδύσεις για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, τεχνολογικά σύγχρονες, οικονομικά βιώσιμες, ανθεκτικές στην ύφεση, με εξαγωγικό προσανατολισμό, που δημιουργούν μαζικές και ποιοτικές θέσεις εργασίας (50% με κλιμάκωση τετραετίας).
Στην Χαριλάου Τρικούπη, βεβαίως, παραδέχονται ότι για τις πρώτες κατηγορίες θα απαιτηθούν δαπάνες και από τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, σημειώνοντας μάλιστα πως είναι ώρα να αξιοποιηθεί επιτέλους το σύνολο των διαθεσίμων κατά το μέρος που προέρχεται από την υπερφορολόγηση, αλλά και να αναζητηθούν πρόσθετα κεφάλαια από τις αγορές.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΦΕΜΑ 12:56 15/09/2020

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ .ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΠΟΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.