ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Προκόπη Παυλόπουλου με μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ Τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης

Ύστερα από πρόσκληση των υπευθύνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης – της Διευθύντριας κας Μαρίας Μπατσίλη και της Δασκάλας κας Πολύμνιας Νάτση – ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς και συζήτησε με τις μαθήτριες και τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης με αφορμή την σημερινή Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας.

Ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος ανέλυσε στις μαθήτριες και στους μαθητές την έννοια της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, ως διαδικασίας εγγύησης της Ελευθερίας.  Και επισήμανε, ότι στο πλαίσιο της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας ο κύριος ρόλος του Κράτους αφορά την υπεράσπιση της Ελευθερίας καθενός και, άρα, την υπεράσπιση των Θεμελιωδών του Δικαιωμάτων.  Τόσο των ατομικών όσο και των κοινωνικών, δηλαδή των δικαιωμάτων που σχετίζονται με τις παροχές που το Κράτος οφείλει να εγγυάται στα μέλη του κοινωνικού συνόλου σ’ ένα οργανωμένο και σύγχρονο Κοινωνικό Κράτος Δικαίου.

Ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επισήμανε στις μαθήτριες και στους μαθητές τους κινδύνους που αντιμετωπίζει σήμερα η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία, ιδίως δε επέμεινε στην ανάγκη στήριξης των Κοινωνικών Δικαιωμάτων και του Κοινωνικού Κράτους.  Διότι μέσω αυτών μπορεί να υπάρξει ισότητα ευκαιριών και ισότητα στην αφετηρία, έτσι ώστε καθένας ν’ αναπτύξει ελεύθερα την προσωπικότητά του.

Ακολούθησε σύντομη συζήτηση του κ. Προκοπίου Παυλοπούλου με τις μαθήτριες και τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.