ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ

«Το μπάχαλο σχετικά με τη μεσολάβηση του ΝΑΤΟ εκθέτει τη χώρα διεθνώς και πλήττει τα εθνικά μας συμφέροντα»

Για μπάχαλο που εκθέτει τη χώρα διεθνώς και πλήττει τα εθνικά μας συμφέροντα κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις πληροφορίες σχετικά με τη μεσολάβηση του ΝΑΤΟ.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: "Για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα ο ελληνικός λαός μαθαίνει μέσω τρίτων για πρωτοβουλίες διαλόγου με την Τουρκία στις οποίες συμμετέχει η Ελλάδα. Επιπλέον, παρακολουθεί τη χώρα να εκτίθεται διεθνώς, διαψεύδοντας με κυβερνητικές διαρροές τον ΓΓ του ΝΑΤΟ".

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στην κυβέρνηση λέγοντας ότι "οφείλει πρώτα απ' όλα να σοβαρευτεί και να ξεκαθαρίσει το μπάχαλο που παρακολουθούμε που ζημιώνει τα συμφέροντα της χώρας. Δεύτερον, να διευκρινίσει εάν η μεσολάβηση του ΓΓ του ΝΑΤΟ εντάσσεται σε κάποια εθνική στρατηγική ή τουλάχιστον για ποιον λόγο και με ποιους όρους την αποδέχτηκε. Τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε την ανοχή που έχει επιδείξει το ΝΑΤΟ στην τουρκική επιθετικότητα και ενώ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος OrucReis παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα νότια του Καστελόριζου και της Ρόδου".

Κλείνοντας καλεί την κυβέρνηση "να μας εξηγήσει επιτέλους πώς μπορεί να διαμορφωθεί η εθνική συναίνεση που όψιμα επικαλείται, όταν η αντιπολίτευση ενημερώνεται εκ των υστέρων και από τρίτους".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.