ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και τώρα… εξωστρέφεια

Βασικός αντίπαλος η ΝΔ

Στο φουλ βάζει τις μηχανές το Κίνημα Αλλαγής, με στόχο το επόμενο διάστημα να καταστεί ο ‘άλλος πόλος’ απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, που από καιρό άλλωστε θεωρεί ότι παίζει τον ρόλο της πραγματικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που αδυνατεί. Στην προσπάθεια το κόμμα να γίνει ξανά πρωταγωνιστής στην πολιτική ζωή του τόπου, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη βάζει σε λειτουργία την επιχείρηση ‘εξωστρέφεια’.
Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της «Νέας Αλλαγής» που παρουσίασε από το βήμα του φόρουμ της Helexpo την προηγούμενη Τετάρτη η Φώφη Γεννηματά, δίνει –σύμφωνα με τους παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη- πλήρη απάντηση σε όλα τα οικονομικά και κοινωνικά θέματα του τόπου, προάγοντας πάντως την ανάγκη στήριξης των σύγχρονων μη προνομιούχων. Στόχος, οι προοδευτικοί πολίτες του τόπου να βρουν σε αυτό τις λύσεις που ζητούσαν και να καταστήσουν το Κίνημα Αλλαγής, τον άλλο μεγάλο πόλο του πολιτικού συστήματος, τον προοδευτικό πόλο, απέναντι στην συντήρηση που εκφράζεται σήμερα από τη ΝΔ.
Με την ομιλία της στη Θεσσαλονίκη, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατέστησε σαφές ότι βασικός αντίπαλος του κόμματός της είναι η ΝΔ, απαριθμώντας μία προς μία τις μεγάλες διαφορές του κόμματός της με την κυβέρνηση, δίνοντας το στίγμα ότι η πολιτική της το αμέσως επόμενο διάστημα απέναντι στη ΝΔ θα είναι άκρως επιθετική. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι η στρατηγική του να αφαιμάξει το κόμμα τους και να ‘κλέψει’ τον χώρο της Κεντροαριστεράς έχει καταρρεύσει παταγωδώς, για αυτό και τον προσπερνούν, καταλαμβάνοντας τη θέση του, τουλάχιστον όσον αφορά στην κατάθεση προτάσεων και την δημιουργική αντιπολίτευση. Στην πραγματικότητα, στο Κίνημα Αλλαγής ξέρουν ότι ήταν πολύ δύσκολο να ασκήσουν τέτοιου είδους αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που είχε πάρει πολύ ‘δικό τους’ κόσμο και επιχειρούσε να καταλάβει τον χώρο τους. Με αυτή την προσπάθεια όμως να έχει πέσει στο κενό και τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται πλέον στην αντιπολίτευση, στην Χαριλάου Τρικούπη σκοπεύουν να εκμεταλλευθούν στο έπακρο το γεγονός ότι τελείωσε ο ‘χρόνος του μέλιτος’ της κυβέρνησης της ΝΔ, αφήνοντας μάλιστα την τελευταία έκθετη σε πολλά επίπεδα, να εμφανίζεται χωρίς σχέδιο για την αντιμετώπιση βασικών προβλημάτων της χώρας.
Για αυτό και ξεκινά άμεσα η επιχείρηση ‘εξωστρέφεια’ της Χαριλάου Τρικούπη, την οποία σε μεγάλο βαθμό θα πάρει ‘πάνω της’ η Φώφη Γεννηματά, ενώ αντίστοιχα κεντρικό ρόλο θα έχουν κορυφαία στελέχη του κόμματος. Στόχος, αφενός η μετάδοση του μηνύματος του προγράμματος για τη «Νέα Αλλαγή» σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας, αφετέρου η επιστροφή όσων έφυγαν μαζικά από το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια και έμειναν ανέστιοι…

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Η ΝΔ Η ΓΕΝΙΚΟς ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ? ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΣ ΤΩΡΑ.

 2. Νομίζω ότι στο Κίνημα Αλλαγής χρειάζονται να εφαρμόσουν καταμερισμό των ευθυνών τα ίδια τα στελέχη του καθώς και οι άνθρωποι σαν εμάς της βάσης του .
  Έτσι η αντιπολίτευσης θα υπάρχει σε όλους τους τομείς και σε δυο στάδια .
  Θετική και συναινούσα σε όσα καλά κάνει, νομοθετώντας και εφαρμόζοντας κυβέρνησης ή,
  αρνητική και δυναμική σε αυτά τα σωστά που πρέπει να γίνουν και η ΝΔ δεν τα πιάνει ή δεν τα θέλει να γίνουν γιατί θίγονται αιώνια ειδικά συμφέροντα .
  Υπάρχει πράγματι η πεποίθησης μεταξύ των Ελλήνων εκλογέων ότι μεταξύ της Κυβέρνησης της ΝΔ και του γενικού πληθυσμού δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση .
  Το ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπεί ακόμη και συνεχώς να ενδιαφέρεται για τις μελλοντικές τους καρέκλες…
  Εξού και οι κινήσεις μερικών Πρώην πασόκων ή άλλων τριγυρολόγων που περιήλθαν στην αυλή του “ξεβράκωτου βασιλιά Τσίπρα” .
  Xρειαζεται ν´ακούμε πιο συχνά από ανθρώπους του Κινήματος σαν τον Φίλιππο Σαχινίδη , τον Μιχάλη Χαρχιμακη , τον Χάρη Καστανίδη , τον Γιώργο Πεταλωτή οι οποίοι παράγουν ιδέες για την σωστή πολιτική που χρειάζεται να 3ξασκει μια αντιπολίτευσης !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.