ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να "ανασαίνουμε", για να νικήσει η ζωή»

Ζωγράφου: Στην Πανεπιστημιούπολη το «46ο φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή» με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών

Βίντεο με αφορμή την διεξαγωγή του 46ου φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Πανεπιστημιούπολη, 17 με 19 Σεπτεμβρίου, έδωσε στην δημοσιότητα η ΚΝΕ. Η νεολαία του ΚΚΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της για τη διεξαγωγή του φετινού της φεστιβάλ πως «για τις εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των διοργανωτών και επισκεπτών:

- Η πρόσβαση στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου θα γίνεται ελεγχόμενα από περισσότερες εισόδους, με τις «πύλες» του Φεστιβάλ να ανοίγουν 2 ώρες νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα έναρξης του προγράμματος, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής. Αντίστοιχα και η αναχώρηση θα γίνεται τμηματικά, με τον ίδιο τρόπο.

- Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, οι επισκέπτες του θα το παρακολουθούν αποκλειστικά καθιστοί, με τις απαραίτητες αποστάσεις.

- Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, έξοδο και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
Κατά την είσοδο των επισκεπτών στο Φεστιβάλ θα γίνεται θερμομέτρηση, ενώ θα υπάρχουν και αντισηπτικά ανά μικρές αποστάσεις.

- Μέλη της ΚΝΕ θα φροντίζουν για τη ροή του κόσμου, την τήρηση των αποστάσεων και την αποφυγή του οποιουδήποτε συνωστισμού.

- Αυξημένη θα είναι η διάθεση τουαλετών και νιπτήρων, που θα εξυπηρετούν το σύνολο του κόσμου, καθώς και η εξασφάλιση τακτικής καθαριότητας.

-Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί ιατρείο, με ειδικούς επιστήμονες, γιατρούς ειδικοτήτων πρώτης γραμμής, νοσηλευτές και φοιτητές Ιατρικής».

Η νεολαία του ΚΚΕ συνεχίζει: 

«Καλούμε τη νεολαία, με τη συμμετοχή της στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», να δώσει αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση, το κράτος και το σύστημα, που της κουνάνε το δάχτυλο, για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους.

Να στείλει δυναμικό μήνυμα «οργανωμένης απειθαρχίας» στη βαρβαρότητα που ζούμε, στη χρεοκοπημένη πολιτική εξυπηρέτησης των λίγων σε βάρος των πολλών!»

«Η νεολαία δεν φιμώνεται! Φέτος απέδειξε ότι «…και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή»!

Με την επιτυχία του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», τη φωνή αυτή θα τη δυναμώσουμε για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για να μην πληρώσουμε ξανά την κρίση του συστήματος, για την απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Το σύνθημα του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»: «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή!», θα ακουστεί δυνατά!», καταλήγει η ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του 46ου φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή περιλαμβάνει ομιλίες από τον Γραμματέα της ΚΝΕ και τον Δημήτρη Κουτσούμποα, συναυλίες  και αφιέρωμα στον σπουδαίο Θάνο Μικρούτσικο, που «έφυγε» πριν περίπου οκτώ μήνες έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, πως ο αξέχαστος μουσικός πραγματοποίησε την τελευταία συναυλία της ζωής του ένα χρόνο πριν, στο πλαίσιο του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο Πάρκο Τρίτση.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου

Χαιρετισμός του Ιάσονα Φανού, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Stand-up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.
Αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου

Ομιλία από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο.
Συναυλία με το συγκρότημα «Υπεραστικοί».
Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.
Σάββατο 19 Σεπτέμβρη

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου

20.00: Ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
21.00: Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο.
Ενορχήστρωση: Θύμιος Παπαδόπουλος

Συμμετέχουν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Γιώργος Κιμούλης, Γιώργος Μεράντζας, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.