ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης

100% απορροφητικότητα προσφέρουν οι ξενοδοχειακές σπουδές

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης επισκέφθηκε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, συνοδευόμενος από την υπηρεσιακή γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, Σταυρούλα Μηλιάκου. Ο κ. Κονσόλας επισκέφτηκε την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης και συναντήθηκε με τον πρύτανη του ιδρύματος, καθηγητή Γεώργιο Κοντάκη, ο οποίος καλωσόρισε τον υφυπουργό και έκανε μία σύντομη αναφορά στα χαρακτηριστικά του ιδρύματος που καθοδηγούν τη στρατηγική του.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας και αναζήτησης κοινών δράσεων για το μέλλον.

Συγκεκριμένα, ο πρύτανης ενημερώθηκε για τη νέα μεταρρύθμιση του υπουργείου Τουρισμού, που στοχεύει στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, ώστε η χώρα να γίνει πιο ανταγωνιστική από άλλες χώρες της Μεσογείου και επιβεβαίωσαν την ανάγκη για συνέργειες, ώστε να υπάρξει μια ολιστική προσέγγιση στην τουριστική εκπαίδευση σε όλες τις δομές της χώρας, από όλους τους παρόχους εκπαίδευσης. Ο πρύτανης συνεχάρη τον υφυπουργό για τη νέα Σχολή Ξεναγών στο Ρέθυμνο, που αποτελεί όχημα τουριστικής ανάπτυξης για την Κρήτη και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει το έργο της Σχολής, εφόσον αυτό εμπίπτει στην στρατηγική ανάπτυξης που θα αποφασίσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ακολούθως, τον ενημέρωσε για τις δράσεις και τα θέματα του πανεπιστημίου και τόνισε ότι στόχος του είναι να δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ένα Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας, ζητώντας τη συμβολή του υπουργείου Τουρισμού.

Τέλος, η υπηρεσιακή γραμματέας, Σταυρούλα Μηλιάκου, τόνισε την ανάγκη της αγοράς για σπουδές πάνω στο αντικείμενο του hospitality management, εξειδίκευση που προσφέρουν οι Σχολές του υπουργείου Τουρισμού με απορροφητικότητα 100%.

Τον κ. Κονσόλα συνόδευσε κατά την επίσκεψη του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Μάξιμος Σενετάκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.