ΕΛΛΑΔΑ

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα

Αυτοψία του δημάρχου Χανίων σε σημεία που έπληξε η κακοκαιρία

Στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν σε περιοχές του Δήμου τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως τόνισε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης που συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποίησε το μεσημέρι αυτοψία σε σημεία όπου παρατηρήθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο κ Σημανδηράκης βρέθηκε στην δυτική είσοδο της πόλης στην περιοχή Κλαδισού, όπου ανέβηκε η στάθμη του νερού με αποτέλεσμα να πληγούν τοπικές επιχειρήσεις, και τόνισε την ανάγκη νέων, έκτακτων παρεμβάσεων για την αποτελεσματικότερη αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Χανίων βρέθηκε στην περιοχή Καλαμάκι, όπου διαπιστώθηκε ανεπάρκεια στην εκροή των υδάτων στο υπάρχον ρέμα.

Όπως υποστήριξε για την αποκατάσταση της ροής των υδάτων θα ζητηθεί η συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης καθώς σε αυτήν ανήκει για το συγκεκριμένο σημείο η αρμοδιότητα.

Ακολούθησε αυτοψία στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, όπου υπήρξε συνάντηση με εκπροσώπους του τοπικού συμβουλίου με αντικείμενο τις ζημιές που προκλήθηκαν στις αγροτικές καλλιέργειες, λόγω της χαλαζόπτωσης.

Ο αντιδήμαρχος αγροτικών θεμάτων Γιάννης Νικηφοράκης που συνόδευε τον κ Σημανδηράκη ήρθε σε επικοινωνία και ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, ώστε να γίνουν εγκαίρως οι απαραίτητες καταγραφές και να δρομολογηθούν οι αποζημιώσεις, στους παραγωγούς που επλήγησαν.

Όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας ο δήμαρχος Χανίων, «συντονίζουμε τις υπηρεσίες μας, ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα, καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Τα προβλήματα και οι ζημιές, που έχουν προκληθεί καταγράφονται διαρκώς, προκειμένου να υπάρξει άμεση αποκατάσταση και αποζημίωση όσων επλήγησαν».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.