ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-ΑΜΥΝΑ

Επίθεση της Τουρκίας στον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια για την Αρμενία

Ανοιχτά της Λήμνου το γεωτρύπανο Kanuni – Κοντά στο Καστελλόριζο το Oruc Reis

Νοτιοδυτικά του Καστελλόριζου και σε απόσταση περίπου 60 μιλίων από το ακριτικό νησί, κινείται το ερευνητικό Oruc Reis, ενώ την ίδια στιγμή το τουρκικό γεωτρύπανο Kanuni σταμάτησε την πορεία του προς Κωνσταντινούπολη, την οποία έχει δώσει ως τελικό προορισμό, και έχει αγκυροβολήσει ανοιχτά της Λήμνου.

Οι κινήσεις αυτές προκαλούν προβληματισμό, καθώς το τουρκικό γεωτρύπανο αγκυροβόλησε εκεί την ώρα που τα στενά των Δαρδανελλίων δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη κίνηση.

Το Kanuni απέπλευσε την περασμένη Τετάρτη από το λιμάνι Τασουτζού στην περιοχή της Μερσίνης και πέρασε σχετικά κοντά από το Καστελλόριζο, χωρίς να συνοδεύεται από πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Παράλληλα, η τουρκική διπλωματία εξέδωσε εμπρηστική ανακοίνωση κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με αφορμή την επίσκεψή του στην Αρμενία, κατηγορώντας την Ελλάδα για πολιτική επεκτατισμού στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Ωστόσο, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει απαντήσει, τονίζοντας ότι «η Τουρκία αποτελεί κοινό παρονομαστή των προβλημάτων στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.