ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για «λαϊκισμό και σκανδαλοθηρία»

Αποκρούει ο Ν. Μηταράκης τις κατηγορίες περί χορήγησης 1,2 εκ. ευρώ σε ΜΚΟ χωρίς εμπειρία

Για «λαϊκισμό και σκανδαλοθηρία» και για «παρεμβάσεις χωρίς ίχνος αλήθειας, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Απαντώντας στις καταγγελίες των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι το υπουργείο Μετανάστευσης χορήγησε 1,2 εκατομμύρια ευρώ για συμμετοχή στο πρόγραμμα ESTIA, σε ΜΚΟ χωρίς εμπειρία στο προσφυγικό, που συστήθηκε τον Σεπτέμβριο, ο κ. Μηταράκης επισημαίνει ότι η παροχή θέσεων στέγασης στο πρόγραμμα ESTIA II «πραγματοποιήθηκε μετά από ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια. Οι τιμές ήταν προκαθορισμένες, οι προδιαγραφές επίσης καθορισμένες και όλες οι αιτήσεις έγιναν δεκτές». Μέσα από τις αιτήσεις, συνεχίζει, βρέθηκαν 22.395 θέσεις φιλοξενίας από 16 οργανώσεις που έχουν εγγραφεί, ενώ «το πρόγραμμα εξακολουθεί να έχει διαθέσιμες θέσεις για μελλοντικές αιτήσεις».

Επιπλέον, ο υπουργός Μετανάστευσης τονίζει ότι «στις προϋποθέσεις του προγράμματος δεν ζητάμε πιστοποιητικά κομματικών ή ιδεολογικών φρονημάτων. Όπως μέσα από τη Βουλή είχε ζητήσει ο κ. Καμίνης, για τη διαδικασία τοποθέτησης διοικητών στις δομές φιλοξενίας».

Ο κ. Μηταράκης καταλήγει λέγοντας για τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης ότι «τους εφιστώ την προσοχή αναφορικά με τα πρόσωπα που εμπλέκουν αμφοτέρωθεν, καθώς και στις συνδέσεις που κάνουν μέσα στον αντιπολιτευτικό τους οίστρο. Γιατί, όχι μόνο θίγουν υπολήψεις, αλλά και, τελικά, κηλιδώνουν τη δική τους αξιοπιστία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.