ΕΛΛΑΔΑ

Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν οι συγκεντρωμένοι στο άκουσμα της απόφασης

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Οι ναζί στην φυλακή!» - Μεγάλη συγκέντρωση στο Εφετείο

Συγκέντρωση στο Εφετείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε από σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές και φορείς, για αρκετή ώρα κατά μήκος της Λ. Αλεξάνδρας, ενώ με χειροκροτήματα έγινε δεκτή η απόφαση του δικαστηρίου να κριθεί εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα όπως: «Ο λαός απαιτεί, οι ναζί στη φυλακή», «Στη Ζώνη και στους κλάδους ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «Του Χίτλερ τα εγγόνια, η μπόχα της Ιστορίας, είναι τα μαντρόσκυλα της εργοδοσίας». Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας: «Τότε ρουφιάνοι, τώρα χρυσαυγίτες, πάλι θα τσακίσουν οι εργάτες τους φασίστες», «Έσπασε η βιτρίνα του καπιταλισμού, βρώμισε ο τόπος με μπόχα φασισμού».

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου, στήθηκε το «γνωστό» σκηνικό έξω από το Εφετείο, γωνία Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, ανάμεσα σε ομάδες κουκουλοφόρων και την αστυνομία. Η αστυνομία έριξε χημικά στο συλλαλητήριο, ενώ έκανε και χρήση της αύρας ρίχνοντας νερό στη διαδήλωση.

Η συγκέντρωση κατέληξε στην Πλατεία Συντάγματος, όπου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

 

 

 

 

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις έλαβαν χώρα και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα, τόσο σήμερα, όσο και χθες Τρίτη.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.