ΕΛΛΑΔΑ

Πώς προβλέπεται η συνέχεια

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος και η διευθυντική ομάδα

Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις της. Μεταξύ των 12 που έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις τους είναι και οι πρώην βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας και Δημήτρης Κουκούτσης.

Τα ονόματα των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που οδηγούνται στη φυλακή: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως διευθυντική ομάδα.

Επίσης οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος ως μέλη της οργάνωσης.

Οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Δημήτρης Κουκούτσης και Ελένη Ζαρούλια μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ.

Στη φυλακή οδηγούνται επίσης 14 συνεργοί του Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής. Συνολικά οδηγούνται στη φυλακή 38 από τους 50 καταδικασθέντες σε καθείρξεις, μεταξύ των οποίων και οι 13 πρώην βουλευτές.

Ελεύθεροι αφήνονται οι Γιώργος Σκάλκος, Γιώργος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός και Εμμανουήλ Δασκαλάκης, στους οποίους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε τη λήξη των συνεδριάσεων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στη ΓΑΔΑ Κασιδιάρης, Γερμενής, Ηλιόπουλος και άλλοι πέντε της Χρυσής Αυγής

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρουσιάστηκε νωρίτερα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Πεύκη, μαζί με την κόρη του Ουρανία Μοχαλολιάκου, η οποία παραπλάνησε τους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από το σπίτι τους. Από το ΑΤ ο Μιχαλολιάκος με υπηρεσιακό όχημα μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, ενώ τον συνόδευε με δικό της αυτοκίνητο η κόρη του μαζί με την καταδικασθείσα αλλά με αναστολή μητέρα της Ελένη Ζαρούλια.

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου μάλιστα επιτέθηκε με ύβρεις στους δημοσιογράφους μέσα από το αυτοκίνητό της ενώ ανάλογες σκηνές διαδραματίστηκαν κι έξω από ΑΤ Πεύκης.

Οκτώ από τους καταδικασθέντες για τη Χρυσή Αυγή έχουν ήδη οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ, από τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους όπου παρουσιάστηκαν, ενώ και άλλοι δύο έχουν εμφανιστεί αυτοβούλως μέχρι στιγμής.

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγήθηκαν πριν από λίγο τα ηγετικά στελέχη και πρώην βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, οι οποίοι παρουσιάστηκαν αυτοβούλως νωρίτερα στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας.

Επίσης στην ΓΑΔΑ μεταφέρθηκαν με οχήματα της Ασφάλειας και οι Γιώργος Πατέλης και Γιάννης Καζαντζόγλου, οι οποίοι είχαν παρουσιαστεί στο Α.Τ. Νίκαιας, ο Αναστάσιος Πανταζής και ο Μάρκος Ευγενικός από το Πέραμα, ο Γ. Τσακανίκας από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ στην Δραπετσώνα έχει παρουσιαστεί και ο Μάριος Αναδιώτης.

Ένας ακόμα από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, ο Ιωάννης- Βασίλειος Κομιανός, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Κέρκυρα.

Οι Μίχος, Ζησιμόπουλος στη ΓΑΔΑ, αναμένεται ο Ηλίας Παναγιώταρος

Άλλοι δύο καταδικασθέντες για τη Χρυσή Αυγή βρίσκονται στη ΓΑΔΑ, όπου προσήλθαν και κρατούνται μαζί με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τους υπόλοιπους. Πρόκειται για το Νίκο Μίχο και τον Πολύβιο Ζησιμόπουλο. Από το «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης απομένουν πλέον ο Ηλίας Παναγιώταρος και Χρήστος Παππάς.  Ο πρώτος που βρισκόταν στην επαρχία, έχει δηλώσει ότι θα παρουσιαστεί στη ΓΑΔΑ όπου αναμένεται.

Πώς προβλέπεται η συνέχεια

Όλοι οι καταδικασθέντες που παρουσιάζονται ή θα συλληφθούν από τις ομάδες της Ασφάλειας, οδηγούνται στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία μέχρι την μεταγωγή τους στις φυλακές.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ηγετική ομάδα, εκτός απροόπτου, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις ίδιες φυλακές καθώς και στα καταστήματα κράτησης Μαλανδρίνου και Τρικάλων, εκτός και είναι διαφορετικές οι αποφάσεις του αρμόδιου εισαγγελέα.

Πάντως όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρμόδιος παράγοντας της ΕΛ.ΑΣ, η Ασφάλεια είναι πανέτοιμη να προχωρήσει στην εκτέλεση των συλλήψεων και τη διεκπεραίωση των διαδικασιών.

Για το σκοπό έχουν συσταθεί 20 ομάδες συλλήψεων, οι οποίες είναι στα σημεία που βρίσκονται οι καταδικασθέντες, προκειμένου αν δεν παρουσιαστούν αυτοβούλως, να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει αρκετές ώρες δεδομένου ότι για κάθε σύλληψη πρέπει να υπάρχει εισαγγελέας, καθώς οι περισσότεροι είναι στα σπίτια τους.

Στις φυλακές όλοι οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα λόγω Covid-19, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και στη συνέχεια στα κελιά τους.

Σημειώνεται ότι έχει προβλεφθεί να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατουμένους, αλλά και μεταξύ τους όσοι βρίσκονται σε διαμάχη, για λόγους ασφαλείας.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 7:47 23/10/2020

    FEMA=Πλέμπα. Μιλάς εσύ ρε καραγκιόζη που από το μπλοκ της αριστεράς στην πορεία του 2010 βγήκαν οι αλήτες που δολοφόνησαν τους εργαζόμενους στην ΜΑΡΦΙΝ. Και για να σου λύσω την απορία το 2019 ψήφισα τον Κυριάκο για να χάσει ο αλητάμπουρας που μας χρεοκόπησε και μας έβαλε στα μνημόνια. Σιγά μην ψήφιζα το απόκομμα όλων αυτών που έκαψαν την Αθήνα το 2008. Και για το κάψιμο της Αθήνας το 2008 και για την δολοφονία στην ΜΑΡΦΙΝ και για τα εγκλήματα του κλεφτοπασόκ από τον εγκληματία τον Ααρών Αβουρή, η τυφλή Ελληνική δικαιοσύνη δεν έκανε τίποτα. Η Ελληνική Δικαιοσύνη πάντα ρίχνει ποινές χάδι όταν πρόκειται για τους αλήτες της αριστεράς. Οπότε πάρε στο κεφάλι 20 μονάδες διαφορά από τον Κυριάκο και χώσου στην τρύπα σου. Ότι και να γράφεις εδώ μέσα το τσογλάνι που υποστηρίζεις θα βλέπει με κιάλια και από χιλιόμετρα μακριά την εξουσία. Πάρτα στην μάπα άρρωστε.

  2. FEMA 14:00 22/10/2020

    SPARTAAAAAAAA——ΠΑΡΤΑ !!!!!!!! ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ(!)

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.