ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχάλης Καρχιμάκης

Δίκη Xρυσής Aυγής: 7 Οκτώβρη είναι μόνο η αρχή!

Στις 7 Οκτώβρη είναι μια ιστορική ημερομηνία. Είναι η μέρα που θα ανακοινωθεί η απόφαση της δίκης των Νεο-ναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Όσοι βλέπουμε τον εαυτό μας στον προοδευτικό χώρο έχουμε δύο μεγάλες υποχρεώσεις στην ιστορία:

1) Την προσεχή Τετάρτη, 10 π.μ οφείλουμε να είμαστε όλοι έξω από το εφετείο. Οφείλουμε με την μαζικότητα και την παρουσία μας να διασφαλίσουμε την καταδίκη των δολοφόνων.

2) Όποια και αν είναι η απόφαση, οφείλουμε να μην ξεγνοιάσουμε, να μην ξεχαστούμε. Ο φασισμός δεν κατατροπώνεται στις δικαστικές αίθουσες. Τον φασισμό τον τσακίζουμε κάθε μέρα. Στις γειτονιές, στις προσωπικές μας συζητήσεις, στους δρόμους και τα καφενεία, στον ίδιο το λόγο που εκφέρουμε. Έχουμε ιερή υποχρέωση μετά την ανακοίνωση της απόφασης να συνεχίσουμε τον αγώνα. Το φίδι του φασισμού μπορεί να το σκοτώσουμε την Τετάρτη, αλλά έχει εναποθέσει τα αυγά του και πρέπει να τα σπάσουμε.

Για τον Παύλο, για τον Σαχζάτ Λουκμάν, αλλά και για τα θύματα του ναζισμού παγκοσμίως που με τη βουβή φωνή της ιστορίας, ζητούν δικαιοσύνη, οφείλουμε να ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτόν τον αγώνα και να τον κερδίσουμε.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. έτσι όπως τα λές έγιναν.

  2. SPARTA. 3:46 07/10/2020

    Με τον λαουτζίκο στο πεζοδρόμιο για να επηρεάσετε την Ελληνική Δικαιοσύνη θα πετύχεις το αντίθετο αποτέλεσμα κακομοίρη πρασινορουφιάνε Καρχιμάκη. Τέτοιους γεννάει η Κρήτη λαϊκιστές και πασόκους σαν εσένα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.