ΕΛΛΑΔΑ

Όπως προκύπτει από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC)

ΕΟΔΥ: Η Ελλάδα κατέχει μία από τις καλύτερες θέσεις στην ΕΕ για τον κορωνοϊό

Η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει μία από τις καλύτερες θέσεις στην Ευρώπη, και όχι μόνο, αναφορικά με τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, αλλά και στα μέτρα που λαμβάνονται για την ανίχνευση και έγκαιρη πρόληψη της νόσου που προκαλεί, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC). Αυτό ανέφερε σήμερα ο ΕΟΔΥ, έπειτα από ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Η ανακοίνωση αυτή δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2020 και αφορά την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη, σε μια συντονισμένη προσπάθεια περιορισμού της κινητικότητας μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και κατά συνέπεια και της πανδημίας Covid-19. Οι συστάσεις αυτές εγκρίθηκαν από τα κράτη μέλη της ΕΕ στις 13 Οκτωβρίου 2020.

Όπως τονίζει ο ΕΟΔΥ, με βάση τα στοιχεία αυτά η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως μία από τις ελάχιστες περιοχές της Ευρώπης με πάρα πολύ χαμηλό κίνδυνο (πράσινη ζώνη), όσον αφορά τον σύνθετο δείκτη που αφορά τα νέα κρούσματα του ιού, αλλά και τη συχνότητα των ελέγχων για τη διάδοση του στην κοινότητα.

Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η χώρα είναι στις υψηλότερες θέσεις αναφορικά με τους ελέγχους που γίνονται στον πληθυσμό για την ανίχνευση της νόσου. «Οι σχετικοί χάρτες, στους οποίους οι συστάσεις βασίζονται, στηρίζονται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Εποπτείας ή είναι διαθέσιμα στο ECDC από επίσημες πηγές», καταλήγει ο ΕΟΔΥ.

Δώδεκα θετικά δείγματα από τους σημερινούς ελέγχους στην πλατεία Βικτωρίας

Νωρίτερα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες στην πλατεία Βικτωρίας, στο κέντρο της Αθήνας. Πραγματοποιήθηκαν 266 έλεγχοι και βρέθηκαν δώδεκα θετικά δείγματα, εκ των οποίων δέκα αφορούν σε Έλληνες και δύο σε αλλοδαπούς (επτά άνδρες και πέντε γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 48,5 έτη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.