ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρύτερο το πρόβλημα αντίληψης της ΝΔ για το κράτος

«Γαλάζια επανίδρυση» του κράτους βλέπουν στο Κίνημα Αλλαγής

«Γαλάζια επανίδρυση» του κράτους καταγγέλλουν στο Κίνημα Αλλαγής, παραθέτοντας σειρά στοιχείων που το αποδεικνύουν, αλλά και συμπεριφορών που το καλλιεργούν.
«Είναι στο DNA της ΝΔ και της Συντήρησης να προσπαθεί να δημιουργήσει το δικό της κράτος, το δικό της κομματικό στρατό», είπε μιλώντας «Στο Κόκκινο» ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Βλάχος.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που στο Κίνημα Αλλαγής παρατηρούν συμπεριφορές που οδηγούν κατά τους ίδιους προς αυτή την κατεύθυνση. Μεταξύ άλλων αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι την ώρα που στην χώρα δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ εν μέσω πανδημίας, μετακινούνται γιατροί από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και υπάρχει ατύπως έστω άρνηση του αιτήματος για ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά, βρίσκονται τα χρήματα για να προσλαμβάνονται περί τους 100 μετακλητούς υπαλλήλους τον μήνα. Παρατηρούν ακόμα καταστάσεις κατά τις οποίες διορίζονται ως διευθυντές μετακλητοί υπάλληλοι στα υπουργεία Μετανάστευσης και στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, με αποτέλεσμα ένας έμπιστος του υπουργού να μπαίνει στην πραγματικότητα σε θέση διευθυντή και να διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, δίνοντας εντολές.

«Εμείς οι Σοσιαλιστές και οι Δημοκράτες και οι προοδευτικοί γενικότερα, αντιλαμβανόμαστε ότι το κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει με λίγους υπαλλήλους και ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας. Όμως το να καταργείς την αξιοκρατία, να καταργείς τα κριτήρια, να προσπαθείς να ξαναφτιάξεις ένα ‘γαλάζιο κράτος’ όπως αυτό που παρέδωσε το 2009 ο κ.Παυλόπουλος με τον κ.Καραμανλή στον Γιώργο Παπανδρέου, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ γρήγορα για να γυρίσουμε πίσω σε τέτοιες ‘μαύρες’ εποχές», είπε ο κ.Βλάχος, σημειώνοντας παράλληλα ότι έτσι δημιουργείται μία μελλοντική ‘στρατιά’ παραπονούμενων και δυσαρεστημένων.

Μη ξεχνώντας πάντως, και την πρόσφατη προσπάθεια, μέσω τροπολογίας, να αμνηστευθούν αναδρομικά υπάλληλοι και αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ελέγχονταν ακόμη και για κακουργήματα, τη δημιουργία ‘μαύρου ταμείου’ στο υπουργείο Μετανάστευσης, το πώς μεταφέρονται χρήματα σε τηλεοπτικά κανάλια χωρίς κριτήρια κ.ο.κ., στην Χαριλάου Τρικούπη παρατηρούν ότι «είναι ευρύτερο το πρόβλημα αντίληψης της ΝΔ για το κράτος».

Σε αυτό το πλαίσιο και προειδοποιούν ότι καθ’ όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο και όχι μόνο, θα είναι παρόντες και θα ασκούν δριμεία αντιπολίτευση.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FEMA 12:10 23/10/2020

    Η ΦΩΦΩ ΤΟ ΞΕΡΕΙ,ΟΤΙ ΘΑ ΑΣΚΕΙ ΔΡΙΜΕΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ?—-ΓΙΑΤΙ ΧΘΕΣ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ—-ΑΥΤΗ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ !!! ΕΧΕΙ ΕΜΜΟΝΗ Η ΚΥΡΙΑ—-ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ—ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ—–ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ—-ΕΚΕΙ-ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ Β ΕΘΝΙΚΗ !!!!!!!!!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.