ΚΟΣΜΟΣ

Το Παρίσι ανακαλεί τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα

Γαλλία: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν εναντίον του Μακρόν

Απαράδεκτες χαρακτήρισε η γαλλική προεδρία τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τις οποίες ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Γάλλου ομολόγου του, λόγω της στάσης του απέναντι στους μουσουλμάνους. Μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι το Παρίσι ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα.

«Οι δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν είναι απαράδεκτες. Η προκλητικότητα και η αγένεια δεν αποτελούν μέθοδο. Αξιώνουμε από τον Ερντογάν να αλλάξει την πορεία της πολιτικής του, διότι είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη. Δεν εισερχόμαστε σε ανώφελες πολεμικές και δεν αποδεχόμαστε τις προσβολές», σχολίασε το Ελιζέ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Επίσης, η γαλλική προεδρία σημείωσε «την απουσία συλλυπητήριων μηνυμάτων και μηνυμάτων συμπαράστασης εκ μέρους του προέδρου της Τουρκίας μετά τη δολοφονία του Σαμιέλ Πατί», του καθηγητή που αποκεφαλίστηκε πριν από μία εβδομάδα σε ισλαμιστική επίθεση, κοντά στο σχολείο του στα προάστια του Παρισιού. Το Ελιζέ επισημαίνει μάλιστα ότι τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει «πολύ προσβλητικές δηλώσεις» από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με κυριότερη το κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.