ΚΟΣΜΟΣ

Ιερέας ελληνικής καταγωγής τραυματίστηκε από κυνηγετικό όπλο

Γαλλία: Επίθεση σε ελληνική εκκλησία στη Λυών – Ο δράστης διαφεύγει

Επίθεση σε ελληνική εκκλησία της νοτιοανατολικής Γαλλίας, με έναν ιερέα ελληνικής καταγωγής να έχει τραυματιστεί, σημειώθηκε στη Λυών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ιερέας της ορθόδοξης εκκλησίας δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο στις 16:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) και ενώ σύμφωνα με αστυνομική πηγή ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης πυροβόλησε δύο φορές και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Ο ιερέας δέχτηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες, καθώς φέρει βαριά τραύματα, ενώ η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου βρίσκεται στον αριθμό 45 της οδού Pere Chevrier και αποτελεί μέρος της ελληνικής κοινότητας της Λυών, που ιδρύθηκε το 1929. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερέας της εκκλησίας λέγεται Νικόλαος Κακαβελάκης, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί αν είναι εκείνος που έχει τραυματιστεί.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο δράστης την ώρα της επίθεσης φώναξε «Αλλαχού ακμπάρ» και τράπηκε σε φυγή.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες διάσωσης, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ο κόσμος θα πρέπει να αποφύγει την περιοχή αυτή και να ακολουθεί τις οδηγίες των Αρχών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.