ΚΟΣΜΟΣ

Τι είπε ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Κλεμάν Μπον για τις δηλώσεις Ερντογάν

Γαλλία: Η ΕΕ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε βάρος της Τουρκίας θα συνηγορήσει η Γαλλία, καθώς η ένταση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Άγκυρας αυξάνεται σε πολλά σημεία διαφωνίας μεταξύ τους, δήλωσε ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον. «Θα πιέσουμε υπέρ [της επιβολής] ευρωπαϊκών μέτρων σθεναρής αντίδρασης, μεταξύ άλλων το πιθανό εργαλείο των κυρώσεων», είπε ο Μπον ενώπιον της γαλλικής Γερουσίας.

«Το τελευταίο επεισόδιο, που ξεπερνά κάθε μέρα τα όρια του απαράδεκτου με τον πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος προσέβαλε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι χαρακτηριστικό […] μιας συνολικής στρατηγικής της Τουρκίας να πολλαπλασιάζει τις προκλήσεις προς πάσα κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τους συμπολίτες του να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα, λίγες μέρες αφότου το Παρίσι ανακάλεσε τον πρέσβη του στην Άγκυρα, αφού ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Γάλλου ομολόγου του.

«Ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος: Να ασκεί μέγιστη πίεση στους γείτονές της και ειδικά στην ΕΕ. Υπήρξαμε για παρά πολύ καιρό αφελείς», επισήμανε ο Μπον. Εξάλλου, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, η Τουρκία κάλεσε για εξηγήσεις τον Γάλλο επιτετραμμένο σχετικά με το σκίτσο του Charlie Hebdo.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.