ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγή αντιπολιτευτικής στρατηγικής για τον ΣΥΡΙΖΑ

Η μομφή φέρνει... σκληρό ροκ

Ενταγμένη σε μία γενικότερη στρατηγική αλλαγής πλεύσης είναι η πρόταση μομφής που κατέθεσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας κατά του υπουργού Οικονομικών, καθώς εφεξής η αξιωματική αντιπολίτευση θα το γυρίσει σε... σκληρό ροκ

Σημειωτέον ότι η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προσωπική, δηλαδή ο ίδιος ζήτησε από τους συνεργάτες του να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου η συζήτηση για τον πτωχευτικό νόμο να μετατραπεί στη «μητέρα των μαχών» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αφού τα ΜΜΕ κρύβουν τί προβλέπει το νομοσχέδιο-έκτρωμα, ένας τρόπος υπάρχει να το μάθει όλη η Ελλάδα: να το συζητάμε τρεις ημέρες με αφορμή μία πρόταση δυσπιστίας», ήταν η χαρακτηριστική φράση που ακούστηκε χθες στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, στη σύσκεψη που συγκάλεσε με στενούς του συνεργάτες λίγη ώρα πριν ανέβει στο βήμα και ανακοινώσει την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας.

Σκληρό ροκ, επιστροφή στην κοινωνία

Παραλλήλως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Matrix24.gr, η μομφή κατά του Χρήστου Σταϊκούρα είναι μόνο η αρχή της νέας στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ, που συνοψίζεται σε δύο αρχές: πρώτον, στο σκληρό ροκ και, δεύτερον, στην ανάδειξη κοινωνικών θεμάτων. «Καλά τα ελληνοτουρκικά, αλλά είμαστε η Αριστερά. Και το προνομιακό πεδίο της Αριστεράς είναι αν είναι ενισχυμένα τα δημόσια νοσοκομεία, αν η κυβέρνηση ενισχύει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αν οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να έχουν δικαιώματα και το κατά πόσον οι δανειολήπτες θα κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους», εξηγεί στο Matrix24.gr κορυφαία πηγή της Κουμουνδούρου, προαναγγέλλοντας πως εφεξής το σκληρό μαρκάρισμα του Αλέξη Τσίπρα προς την κυβέρνηση θα αφορά σε θέματα κοινωνικά. Εξάλλου, με τον κορωνοϊό να επελαύνει και την κυβέρνηση να αναγκάζεται κάθε εβδομάδα να αυστηροποιεί τα περιοριστικά μέτρα, είναι σαφές ότι η ζημιά για την οικονομία δεν έχει τελειώσει. Αντιθέτως, όπως προβλέπουν παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «τα χειρότερα για την κοινωνία και τους εργαζομένους είναι μπροστά μας», λένε χαρακτηριστικά.

Προσωπική αντιπαράθεση

Συν τοις άλλοις, η νέα αντιπολιτευτική στρατηγική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει ένα ακόμη βασικό χαρακτηριστικό: το ότι θα είναι προσωπική μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει την προσωπική αντιπαράθεση για δύο λόγους: πρώτον, επειδή θεωρεί πως όσες φορές έχει συγκρουστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει με άνεση κερδίσει στη μάχη των εντυπώσεων. Και, δεύτερον, διότι με τον τρόπο αυτό, «τα ΜΜΕ δεν μπορούν να κρύψουν την θεματολογία που θα επιδιώκει να ανοίξει ο Τσίπρας», όπως εξηγεί στενός συνεργάτης του. Με άλλα λόγια, εφεξής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παίζει «manto man» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η Βουλή αναμένεται να γίνει πεδίο έντονων προσωπικών αντιπαραθέσεων, είτε μέσω προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεων, είτε με ερωτήσεις που θα υποβάλλει διαρκώς ο Αλέξης Τσίπρας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην «Ώρα του Πρωθυπουργού».

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 10:08 24/10/2020

    Είναι τουλάχιστον κωμικό ο καραγκιόζης που το 2015 χρεοκόπησε την χώρα να το παίζει τώρα δήθεν ευαίσθητος για τους πλειστηριασμούς. Καθημερινά η εφορία επί των ημερών ΣΎΡΙΖΑ έβγαζε στο σφυρί λαϊκές κατοικίες. Σήμερα τον έπιασε ο πόνος τον χαμένο;

  2. Εύχομαι στην Εξάλειψη του διχασμού που προέρχεται από το Φανατισμένο δίπολο ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ !
    Για ν´Αποφευχθούν Χειρότερες καταστρεπτικές συνθήκες και συρράξεις με τους γείτονες μας ή , τις Σοβαρές οικονομικές Επιπτώσεις της ανοδικής πορείας της Πανδημίας που μας Πλήττει.
    Σε μια λογική, ικανοποιητική και προπάντων προοδευτική στάση , η οποία είναι διαφορετική από τα δρώμενα και στα δυό αυτά κόμματα ,
    ή τις οπορτουνιστικές Πολιτικοφιλοσοφικές διάφορες τους, Βρίσκεται το Κινημα Αλλαγής !
    Η ενδυνάμωσης του εκλογικά, είναι αυτό που χρειάζεται η κοινωνία μας , αν σκοπεύει ποτέ ν´αλλάξει προς το καλύτερο .
    Το έδειξε αυτό μάλιστα στην περίοδο 2009-2011.

  3. FEMA 15:04 23/10/2020

    ΕΛΠΙΖΩ ,ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ—–ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ—-ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΝΤΙΜΠΕΤ, ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ—ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ—-ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΗ ΟΜΩΣ!!!!!!!!!! ΤΟΝ ΕΚΡΥΒΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ——ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ!!!!!!!!!!—–ΟΠΟΤΕ Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ?—–ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΡΕΣΑΛΤΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ—-ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΕΚΤΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΚΑΙ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΜΑΖΙ—-ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ—ΕΜΕΙΣ ΤΙ?—Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.