ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «European Journal of Clinical Nutrition»

Η vegan διατροφή βοηθάει τους αθλητές

Πολλές μελέτες έχουν γίνει σχετικά με τη vegan διατροφή και το πώς επιδρά στον άνθρωπο με τα αποτελέσματα τους πολλές φορές να είναι αντικρουόμενα.

Ωστόσο,  από ότι φαίνεται η vegan διατροφή μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους αθλητές και γενικά όσους αθλούνται  σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Clinical Nutrition.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν 56 υγιείς γυναίκες, που γυμνάζονταν και που ακολουθούσαν είτε vegan διατροφή, είτε κατανάλωναν κρέας επί δυο χρόνια και ανέλυσαν τη σύνθεση του σώματος, το οξυγόνο και την απόδοση σε τεστ αντοχής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, δεν υπήρξαν διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες στα επίπεδα μυϊκής δύναμης ή φυσικής δραστηριότητας. Ωστόσο, αξιοσημείωτο ήταν πως αυτές που ακολουθούσαν vegan διατροφή είχαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ αντοχής και καλύτερη αεροβική ικανότητα σε σχέση με όσες κατανάλωναν κρέας τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στη μελέτη η vegan διατροφή δεν φαίνεται να είναι επιζήμια για την αντοχή και τη μυϊκή δύναμη σε υγιείς νεαρές γυναίκες. Στην πραγματικότητα, τα επίπεδα αντοχής είναι καλύτερα για τους vegans σε σύγκριση με τους κρεατοφάγους. Επομένως, αυτά τα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με τη γενική πεποίθηση του κόσμου, ότι η vegan διατροφή δεν είναι αρκετά καλή για κάποιον που αθλείται. Αντιθέτως, από ότι φαίνεται μπορεί να προσφέρει περαιτέρω ενδυνάμωση για τους μυς, αλλά και καλύτερα επίπεδα αντοχής.

Πηγή: olivemagazine.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.