ΚΟΣΜΟΣ

Πρόωρα, λόγω κορωνοϊού

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ψήφισε στη Φλόριντα

Στη Φλόριντα ψήφισε σήμερα το πρωί (24/10) ο Ντόναλντ Τραμπ, προτού συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του με τη συμμετοχή του σε τρεις συγκεντρώσεις. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα κερδίσει το χαμένο έδαφος έναντι του Τζο Μπάιντεν και ότι στις 3 Νοεμβρίου θα επαναλάβει τη νίκη του 2016. Ο αντίπαλος του Τραμπ Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ επέστρεψαν στον προεκλογικό αγώνα σήμερα, ταξιδεύοντας στην Πενσιλβάνια για δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις.

«Ψήφισα έναν τύπο που ονομάζεται Τραμπ», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους , ενώ επικαλούμενος ξανά την απειλή της εκλογικής νοθείας αναφορικά με την επιστολική ψήφο, για την οποία ωστόσο δεν υπάρχει κάποια απόδειξη, πρόσθεσε: «Ήταν μια πολύ ασφαλής ψήφος, πολύ πιο ασφαλής από εκείνη όταν τη στέλνετε μέσω του ταχυδρομείου».

Όπως περισσότεροι από 55 εκατ. ψηφοφόροι έχουν ήδη ψηφίσει πρόωρα, ιδίως εξαιτίας του φόβου με την πανδημία του Covid-19, έτσι και ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος των ΗΠΑ άσκησε το εκλογικό δικαίωμά του σε μια βιβλιοθήκη στο Ουέστ Παλμ Μπιτς, κοντά στο Μαρ α Λάγκο, τη νέα φορολογική κατοικία του από τότε που αποχώρησε από την πολιτεία της Ν. Υόρκης, όπου πριν από τέσσερα χρόνια τη στιγμή που ψήφιζε τον είχαν υποδεχτεί με γιουχαΐσματα. Στη Φλόριντα πάντως δεκάδες υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν το πρωί για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επέστρεψε στον προεκλογικό στίβο με φρενήρεις ρυθμούς μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, όπου παρέμεινε τρεις νύχτες καθώς είχε προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, θα μεταβεί στη συνέχεια στη Βόρεια Καρολίνα, στο Οχάιο και το Ουισκόνσιν, προτού πάει αύριο Κυριακή στο Νιου Χαμσάιρ. «Θα είστε πολύ απασχολημένοι σήμερα, θα σας κάνουμε να δουλέψετε πολύ σκληρά», είπε στους δημοσιογράφους, προτού αποχωρήσει από το εκλογικό τμήμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.